ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη απάτη στη Θεσσαλονίκη: «Τεχνικοί της Microsoft» άρπαξαν 75.000 ευρώ από 61χρονη

Μεγάλη απάτη στη Θεσσαλονίκη: «Τεχνικοί της Microsoft» άρπαξαν 75.000 ευρώ από 61χρονη
Για την απάτη στη Θεσσαλονίκη έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα απο Αλβανία και Κόσσοβο
Unsplash

Για την απάτη στη Θεσσαλονίκη έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα απο Αλβανία και Κόσσοβο

Στην εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη με αφορμή απάτη σε βάρος 61χρονης από την οποία άρπαξαν 75.000 ευρώ.

Συνολικά οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν την υπόθεση ταυτοποίησαν πέντε δράστες. Πρόκειται για άνδρες από την Αλβανία και το Κόσσοβο, ηλικίας από 25 έως 53 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση σε πληροφορικό σύστημα ή δεδομένα κατ΄εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας λογισμικού και πιο συγκεκριμένα της Microsoft καλούσαν τα θύματά τους από αλλοδαπές τηλεφωνικές συνδέσεις και με την πρόφαση ότι προβαίνουν σε ενέργειες για την προστασία των λογαριασμών τους από παραβιάσεις και κυκλώματα απάτης, τους έπειθαν να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές και στα κινητά τους τηλέφωνα εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου.

Στη συνέχεια, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους προέβαιναν στην αποστολή εμβασμάτων σε λογαριασμούς άλλων θυμάτων τα οποία είχαν επίσης εξαπατήσει.

Τα εν λόγω άτομα στα οποία είχαν αποστείλει τα εμβάσματα, πείθονταν να κάνουν ανάληψη από τους λογαριασμούς τους τα συγκεκριμένα ποσά και να τα αποστείλουν έπειτα μέσω εταιρειών αποστολής χρημάτων σε διάφορες χώρες σε μικρότερα εμβάσματα τα οποία παραλάμβαναν δια ζώσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε δράστες με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία αφαίρεσαν από τον τραπεζικό λογαριασμό 61χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 76.500 ευρώ, πραγματοποιώντας επτά εμβάσματα σε τρεις άλλες γυναίκες, οι δύο εκ των οποίων με τη σειρά τους μετέφεραν τμηματικά το ποσό αυτό σε παραλήπτες στην Ελλάδα, στο Κόσσοβο, την Αλβανία και την Κολομβία.

Ροή Ειδήσεων