ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Συναγερμός στην πυροσβεστική για την Κυριακή (3/7) – Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία

Πυρκαγιές: Συναγερμός στην πυροσβεστική για την Κυριακή (3/7) – Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία
Η πυροσβεστική εφιστά την προσοχή και στους πολίτες, τονίζοντας ότι «δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο».
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο

Οι έντονοι άνεμοι σε συνδυασμό με τα υψηλά μποφόρ αποτελούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές πολύ εύκολα και για αυτό το λόγο έχει τεθεί σε συναγερμό η πυροσβεστική για το επόμενο 24ωρο.

Για σήμερα Σάββατο (2.7.2022) στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της ηγεσίας της πυροσβεστικής με τους περιφερειάρχες των επικίνδυνων περιοχών για να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα προστασίας από τις πυρκαγιές.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της πυροσβεστικής, «με δεδομένο ότι αύριο υπάρχει πρόβλεψη πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς στην κλίμακα 4 στις παρακάτω περιοχές:

Αττική & Κύθηρα, Βοιωτία, & στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κεντρική και νότια Εύβοια & σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου η ηγεσία του ΠΣ συνεδριάζει στις 14:00 με τους τοπικούς Περιφερειάρχες του ΠΣ για μέτρα όπως απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση – άλση, αύξηση περιπόλων, εναέριες περιπολίες και άλλα, για την πρόληψη των πυρκαγιών».

Μάλιστα, η πυροσβεστική εφιστά την προσοχή και στους πολίτες, τονίζοντας ότι «δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο».

«Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (3): ΝΑ Νομός Θράκης, Χαλκιδική, όλη η Στερεά, Βόρεια Εύβοια, Κεντρική Πελοπόννησος, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη», αναφέρει η ανακοίνωση της πυροσβεστικής.

Ροή Ειδήσεων