ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στις Πόρτες Αχαΐας – Πέρασε στη Βάλμη Ηλείας – Προληπτική εκκένωση

Φωτιά τώρα στις Πόρτες Αχαΐας – Πέρασε στη Βάλμη Ηλείας – Προληπτική εκκένωση
Νέος συναγερμός στην πυροσβεστική το απόγευμα της Κυριακής
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Φωτιά τώρα: Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής 

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στην πυροσβεστική έπειτα εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο χωριό Πόρτες στα Όρια Αχαΐας-Ηλείας.

Πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του χωριού Βάλμη Ηλείας προκειμένου να εκκενώσουν μέσω του Αγραπιδοχωρίου.

Η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αυτή την ώρα επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 21 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 Ελικόπτερα, 4 CANADAIR και 4 Tractores.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς την Ηλεία και συγκεκριμένα προς την Πηνεία. Οι πυκνοί καπνοί, ήδη είναι ορατοί και από την πόλη του Πύργου, με το έργο των πυροσβεστών να χαρακτηρίζεται σίγουρα ως δύσκολο.

Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα, με τα αναμενόμενα μεγάλης έντασης μποφόρ να θέτουν σε κατάσταση ετοιμότητας τις Αρχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκονται τα αρμόδια τμήματα σε Αττική, Βοιωτία και νησιά Ανατολικού Αιγαίο, ενώ οι ενισχυμένοι βορειάδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις