ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 79χρονης στη Νεάπολη: «Ακούσαμε φωνές – Την έβριζε τη γυναίκα αλλά αυτή δε μιλούσε»

Δολοφονία 79χρονης στη Νεάπολη: «Ακούσαμε φωνές»
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Μουδιασμένη» είναι η γειτονιά της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη μετά την τραγωδία, όπου ένας 50χρονος δολοφόνησε την 79χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους.

Μιλώντας για την Πολυξένη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο από τα χέρια του γιου της, οι γείτονες κάνουν λόγο για μια ήσυχη και κοινωνική γυναίκα που φρόντιζε παρά την ηλικία της το παιδί της, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μετά το φονικό οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο.

«Την Πολυξένη την είδα το Σάββατο όταν γύρισε από τη λαϊκή. Είπαμε μια καλημέρα, χαιρετηθήκαμε. Μετά από το Σάββατο δεν την είδα ξανά. Γιατί έβγαινε έξω στο μπαλκόνι και έπινε καφέ», αναφέρει γείτονας που γνώριζε την οικογένεια, στο thesstoday.

Ο ίδιος περιγράφει μια οικογένεια χαμηλών τόνων, όπου ο ένας γιος διέμενε αλλού και ο άλλος ζούσε μαζί με τη μητέρα του και ήταν κλεισμένος στον εαυτό του. «Αυτή συντηρούσε τον γιο. Αυτή πήγαινε να ψωνίσει. Αυτός δεν έβγαινε πολύ. Λίγες φορές, για να πάρει ψωμί για το σπίτι για παράδειγμα. Κατά τα άλλα ήταν κλεισμένος στο σπίτι. Ήσυχος πολύ. Αν τον έβλεπες στο δρόμο δεν φαινόταν κάποια επιθετική τάση. Θα τον θεωρούσες ένα ήσυχο άτομο».

Μια άλλη γειτόνισσα που ζει στην ίδια πολυκατοικία όπου τελέστηκε η τραγωδία περιγράφει πώς έμαθε ότι η κυρία Πολυξένη είχε αυτό το τέλος, καθώς είδε τον άλλο της γιο που εντόπισε το πτώμα σε άσχημη κατάσταση να περιμένει τους αστυνομικούς: «Είδα τον γιο που καθόταν έξω από το σπίτι τρελαμένος. Περίμενε την αστυνομία. Ήρθε μετά από λίγο η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Κατέβηκα τις σκάλες, πήγα στον πρώτο όροφο, είδα τρεις αστυνομικούς και τους ρώτησα αν είναι καλά η γυναίκα. Και μου είπαν να φύγω. Μετά άκουσα τι έγινε. Η Πολυξένη ήταν μια ευγενέστατη γυναίκα».

Η ίδια σημειώνει ότι άκουσε φωνές από το σπίτι και τον γιο να φωνάζει και να βρίζει τη μητέρα του η οποία δεν απαντούσε.

Όσον αφορά τον γιο έκανε λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, με τον οποίο η γειτονιά δεν είχε πολλές επαφές. «Κλειδωμένα τα παντζούρια μια ζωή απ’ το δωμάτιό του. Ήταν ένας κλειστός άνθρωπος».

Με πληροφορίες από: thesstoday