ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός για όλους 2022: Αιτήσεις, δικαιούχοι, προθεσμία - Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Τουρισμός για όλους 2022: Αιτήσεις, δικαιούχοι, προθεσμία
Με κωδικούς TaxisNet η αίτηση
AP

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022 - Η προθεσμία για αίτηση

Σκοπός του προγράμματος Τουρισμός για όλους είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους, υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη η πλατφόρμα για αίτηση αναμένεται να ανοίξει την Παρασκευή 15 Ιουλίου ή το αργότερο το Σάββατο 16 Ιουλίου και σύμφωνα με το ΦΕΚ, θα παραμείνει ανοιχτή έως και την 21η Ιουλίου.

Τουρισμός για όλους: Δικαιούχοι και ποσά

Το voucher θα έχει αξία 150 ευρώ για τους περισσότερους δικαιούχους του προγράμματος και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ και οικογένειες ΑΜΕΑ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Η ως άνω οικονομική διευκόλυνση πιστώνεται από τον Φορέα Υλοποίησης, στον δικαιούχο, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 2 της παρούσας, σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό Για την έκδοση της ανωτέρω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού δημιουργείται ειδική εφαρμογή από τον Φορέα Υλοποίησης στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ). Μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Φορέα Υλοποίησης, ήτοι της ΚτΠ Μ.Α.Ε., συνάπτεται Προγραμματική Συμφωνία, στην οποία ορίζονται οι γενικοί όροι υλοποίησης του προγράμματος.

Τουρισμός για όλους: Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος

Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του α' κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022»:

α) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 και 2022-2023 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ.