ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Στον Έβρο το κυβερνητικό κλιμάκιο – Καίγεται για τέταρτη ημέρα η Δαδιά

Φωτιά: Στον Έβρο το κυβερνητικό κλιμάκιο – Καίγεται για τέταρτη ημέρα η Δαδιά
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Φωτιά: Το εθνικό πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο συνεχίζει να καίγεται για τέταρτη ημέρα ενώ τη νύχτα του Σαββάτου εκκενώθηκε και ο οικισμός. Στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο πύρινος εφιάλτης στον Έβρο συνεχίζεται. Το δάσος της Δαδιάς φλέγεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, με την καταστροφή να είναι τεράστια. Μάλιστα, τη νύχτα του Σαββάτου οι κάτοικοι του χωριού Δαδιά έζησαν την πύρινη λαίλαπα σαν εφιάλτη, καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά στα σπίτια τους και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Γιαννούλη και Σουφλί.

Η ΕΛΑΣ ανέλαβε την επιχείρηση εκκένωσης, με λεωφορεία να έχουν διατεθεί για να μεταφέρουν τους κατοίκους σε ασφαλή σημεία.

Το πρωί της Κυριακής (24/07), στον Έβρο έφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Μαζί του και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Τα στελέχη της κυβέρνησης συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού στη Δαδιά, όπου αποφασίστηκε το πώς θα κινηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Εξυπακούεται πως με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα άρχισαν να επιχειρούν και πάλι στην περιοχή, έτσι ώστε να προσπαθήσουν να περιορίσουν την έκταση του μετώπου το οποίο καταστρέφει ένα από τα πιο ευαίσθητα και παρθένα δάση της Μεσογείου.