ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: 23 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Πυροσβεστική: 23 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
23 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Twitter

Πυροσβεστική: Συνολικά 23 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στη χώρα μας σε ένα 24ωρο - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιά για Τετάρτη 17/08 σε διάφορες περιοχές

Από τις 18:00 στις 15 Αυγούστου 2022 έως τις 18:00 16 Αυγούστου 2022, εκδηλώθηκαν 23 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, κατά τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Τσελεπάκος, στην Τρίπολη Αρκαδίας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 75 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων 23 πυροσβεστών από Φιλανδία και Νορβηγία καθώς και 13 οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση συμμετείχαν 4 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Φλάμπουρα Πρέβεζας.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε:

  • Δωδεκάνησα
  • Χανιά και Λασίθι
  • Μεσσηνία, Λακωνία και Κύθηρα

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.