ΕΛΛΑΔΑ

Xανιά: Γάλλος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε βράχια στα Φαλάσαρνα

Xανιά: Γάλλος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε βράχια στα Φαλάσαρνα

Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (30/8) στα Φαλάσαρνα στην Κίσαμο - Σοβαρά τραυματίας ένας 30χρονος Γάλλος τουρίστας

Μια απίστευτη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (30/8) στην αρχαία Φαλάσαρνα στην Κίσαμο. Ο ναυαγοσώστης της κεντρικής παραλίας των Φαλασάρνων ειδοποιήθηκε ότι ένας άνδρας έχει πέσει σε βραχώδες σημείο στην περιοχή της αρχαίας Φαλάσαρνας και ότι μάλιστα έχει τραυματιστεί σοβαρά, με τον κίνδυνο να είναι μεγάλο.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, άμεσα ειδοποίησε τους οδηγούς ταχέων σκαφών θαλάσσης, εταιρείας που δραστηριοποιείται στα Φαλάσαρνα ώστε να μεταβούν άμεσα στο σημείο και να σώσουν ουσιαστικά τον άνθρωπο που είχε τραυματιστεί.

Δύο Jet Ski μετέβησαν στο σημείο και είδαν ότι ένας άνδρας είχε τραυματιστεί σε βραχώδες σημείο στη θάλασσα και ενώ παράλληλα υπήρχε κύμα που δημιούργησαν οι δυτικοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Το ένα Jet Ski κατάφερε με ελιγμούς και μπήκε εντός των βράχων και ο ναυαγοσώστης που ήταν μαζί με τον οδηγό του ανέβασε τον τραυματία πάνω σε αυτό.

Ο τραυματίας ήταν ένας 30χρονος Γάλλος τουρίστας που προφανώς για να φωτογραφήσει κάτι στην αρχαία Φαλάσαρνα έπεσε από μεγάλο ύψος και κατέληξε στα βράχια! Μάλιστα, οι διασώστες διαπίστωσαν ότι είχε σπασίματα σε χέρια, πόδια και πολλά τραύματα στο πρόσωπο καθώς και σπασμένα δόντια.

Αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε στο λιμάνι στα Φαλάσαρνα, όπου κρίθηκε καλύτερο για να είναι πιο γρήγορη η μετάβασή του, να τον μεταφέρει η σύζυγός του στο νοσοκομείο Χανίων για τα περαιτέρω, καθώς η καθυστέρηση θα ήταν -φυσιολογικά- μεγαλύτερη, εάν αναμενόταν ασθενοφόρο.