ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γερμανού τουρίστα

Κρήτη: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γερμανού τουρίστα

Άκαρπες, επί πέμπτη συνεχή ημέρα, παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 53χρονου Γερμανού τα ίχνη του οποίου χάθηκαν σε σπήλαιο της Κρήτης την περασμένη Παρασκευή 2/9.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, σήμερα σταμάτησαν οι έρευνες από τις Αρχές για τον εντοπισμό του άτυχου Γερμανού, αφού όπως ορίζει το πρωτόκολλο παρήλθε η πέμπτη ημέρα ερευνών.

Δυστυχώς, ενώ είχε στηθεί μία τεράστια επιχείρηση των Αρχών με την αγαστή συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, στάθηκε αδύνατον να βρεθεί το οποιοδήποτε ίχνος ζωής του 53χρονου τουρίστα από την Γερμανία ο οποίος βρίσκονταν για διακοπές στην Κρήτη και θέλησε να εξερευνήσει το Καμαραϊκό σπήλαιο στο Τυμπάκι.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες συμμετείχε εκπαιδευμένος σκύλος της Πυροσβεστικής, το drone της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, όχημα από το ΠΚ Μοιρών, 1 πεζοπόρο τμήμα, τα ΤΑΕ Ηρακλείου και Μεσαράς καθώς και Ομάδα 6 έμπειρων Εθελοντών Σαμαρειτών που παράλληλα δραστηριοποιούνται ως εθελοντές ορειβάτες.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στον Ψηλορείτη αφού το σπήλαιο έχει δύο εξόδους.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ του Σαββάτου, όταν και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση του.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή όταν ο 53χρονος Γερμανός ενοικίασε ένα αυτοκίνητο και πήγε να απολαύσει το Καμαραϊκό Σπήλαιο στο Τυμπάκι Ηρακλείου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο 53χρονος πήρε τηλέφωνο την οικογένειά του στην Γερμανία και τους είπε ότι έχει χαθεί αλλά θα κάτσει να ξεκουραστεί και θα επιχειρήσει στη συνέχεια να ξαναβρεί το δρόμο της επιστροφής.

Έκτοτε τα ίχνη του 53χρονου αγνοούνται με την οικογένεια του τουρίστα να ειδοποιεί έναν Ιταλό φίλο του που βρίσκεται στην Κρήτη για την εξαφάνιση. Σημειώνεται ότι ο Γερμανός με τον Ιταλό φίλο του βρίσκονταν για διακοπές στις Καμάρες του Ηρακλείου.

Ο Ιταλός ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του Γερμανού τουρίστα.