ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Βαρύ πρόστιμο στη μαθήτρια που κακοποίησε γατάκι στο Ρέθυμνο

Κρήτη: Βαρύ πρόστιμο στη μαθήτρια που κακοποίησε γατάκι στο Ρέθυμνο
Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην 15χρονη που κακοποίησε γατάκι στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην 15χρονη που κακοποίησε γατάκι και το κινηματογραφούσε με την παρέα της.

Διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στη 15χρονη κοπέλα που κλώτσησε... για την πλάκα της ένα γατάκι με την παρέα της να γελά και την ξαδέρφη της να κινηματογραφεί το φρικτό περιστατικό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στον Τσεσμέ Ρεθύμνου, περιοχή που κατοικεί η ανήλικη με την οικογένειά της.

Το απόγευμα της Παρασκευής 09/09, η κοπέλα εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής με συνοδεία του πατέρα της για να καταθέσει. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων που θα αναλάβει περαιτέρω την υπόθεση, ενώ ενήμερο είναι και το Φιλοζωικό Σωματείο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», το οποίο κινήθηκε νομικά.

Σύμφωνα με τον εθελοντικό Σύλλογο, η ανήλικη έχει επαναλαμβανόμενη κακοποιητική συμπεριφορά προς τα ζώα. Μέλη του Συλλόγου μάλιστα επικοινώνησαν με το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν και τη Δ/νση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το εν λόγω βίντεο καθώς και με όλα τα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση πολλών πολιτών στο Ρέθυμνο, οι οποίοι έσπευσαν στο Ρέθυμνο, αναζητώντας το κακοποιημένο γατάκι, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.