ΕΛΛΑΔΑ

Στον Πειραιά η Ολυμπιακή Φλόγα!

Στον Πειραιά η Ολυμπιακή Φλόγα!

Ο Πειραιάς «φώτισε» με το κορυφαίο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων!

Πλήθος κόσμου «πλημμύρισε» την πλατεία Κοραή, όπου υποδέχθηκε σε μία λαμπρή τελετή την Ολυμπιακή Φλόγα!

«Υποδεχόμαστε εδώ στον Πειραιά στο μεγάλο μας λιμάνι- στο λιμάνι που δεν πωλείται- την Ολυμπιακή Φλόγα», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στην ομιλία του.

Το ευ αγωνίζεσθαι και η ελληνική συνεισφορά στον κόσμο των ιδεών είναι η καλύτερη απάντηση σε μια εποχή που αρχές και οι αξίες δοκιμάζονται, ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για τα μηνύματα αισιοδοξίας και συμφιλίωσης των λαών που περνούν μέσα από την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «φωτίζει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το κορυφαίο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων προωθεί την ιδέα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, της ειρήνης, της αλληλεγγύης. «Ευχόμαστε στο Λονδίνο να δημιουργήσει το καλοκαίρι με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων τη δική του ιστορία και ευχόμαστε στον βρετανικό λαό και τον δήμαρχο του Λονδίνου κάθε επιτυχία στη διοργάνωση αυτού του μοναδικού και κορυφαίου παγκόσμιου αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος» υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ηλίας Ρωσίδης και ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρωταθλητής Ευρώπης στα Finn, Γιάννης Μιτάκης, ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών Γιώργος Μορφέσης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 στο πόλο και αρχηγός του Ολυμπιακού, Σταυρούλα Αντωνάκου, ο ίδιος ο δήμαρχος Πειραιά και ο πρώην καλαθοσφαιριστής, πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Γιώργος Σιγάλας.

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας υπήρχαν έκτακτα μέτρα εκ μέρους της Τροχαίας κι έτσι ήταν κλειστοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες που συνδέουν το κέντρο της πόλης με την Καστέλα και το Νέο Φάληρο. Αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου να παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.