ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Στέλιου Πέτσα

Επίθεση «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Στέλιου Πέτσα
Επίθεση «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Στέλιου Πέτσα
INTIME

Στέλιος Πέτσας: Ο «Ρουβίκωνας» επιτέθηκε με τρικάκια στο σπίτι του στην Σταμάτα. Η παρέμβαση του υπουργού

Επίθεση του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Στέλιου Πέτσα στην περιοχή της Σταμάτας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου.

Η αναρχική ομάδα έριξε τρικάκια την ώρα που ο υπουργός βρισκόταν στο σπίτι με την οικογένειά του.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του υπουργού, «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» που αφορούσε την ενεργειακή κρίση και τη μετατροπή καυστήρων φυσικού αερίου σε πετρέλαιο.

Ο υπουργός με δήλωση στο Twitter έκανε σαφές ότι «Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσήχθησαν τρία άτομα, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Τι σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας

«Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με ανάρτησή του στο twitter, μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» με τρικάκια έξω από την οικία του.

«Η αποψινή φασιστική επίθεση στο σπίτι μου -την ώρα που βρίσκονταν μέσα η ανήλικη κόρη μου- ας προβληματίσει όσους καλλιεργούν το μίσος. Ο βανδαλισμός & η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική. Πρέπει να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει τη δημοκρατία μας από τέτοιες επιθέσεις», αναφέρει ειδικότερα στην ανάρτησή του ο κ. Πέτσας.

Η συγγνώμη του Στέλιου Πέτσα

«Χθες έκανα μία ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη. Όπως και από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα» δήλωσε ο υπουργός μία ημέρα μετά την τοποθέτησή του.