ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Ατύχημα 8χρονης σε παιδική χαρά: Ποια είναι η κατάστασή της σήμερα

Θεσσαλονίκη - Ατύχημα 8χρονης σε παιδική χαρά: Ποια είναι η κατάστασή της σήμερα
Έχει ερημώσει η παιδική χαρά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
GR Times

Από το ατύχημα και έπειτα, η παιδική χαρά παραμένει κλειστή. Το κοριτσάκι έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία.

Σχεδόν 5 μήνες έχουν περάσει από τότε που μία 8χρονη τραυματίστηκε σοβαρά σε παιδική χαρά, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Το κορίτσι που είδε ένα από τα δάχτυλά της να αποκολλάται το απόγευμα της Πρωτομαγιάς του 2022, καθώς έπαιζε στην παιδική χαρά, υποβλήθηκε σε δύο χειρουργεία.

Όπως αναφέρει το GRTimes, η καθημερινότητα για την 8χρονη και την οικογένειά της άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη, ενώ την ίδια ώρα η παιδική χαρά παραμένει «σφραγισμένη», με τους περίοικους να αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι.

Δείτε τις εικόνες του GRTimes από την παιδική χαρά:

παιδική χαρά

Όπως μάλιστα αναφέρουν περίοικοι, «εδώ και καιρό δε βλέπουμε κανέναν να μπαίνει στην παιδική χαρά, η οποία έχει ερημώσει εντελώς. Αναρωτιόμαστε πότε θα ανοίξει και τι έχει συμβεί μέχρι τώρα».

Όλες οι είσοδοι της παιδικής χαράς φέρουν αλυσίδες και λουκέτα, προκειμένου να καθίσταται σαφές ότι απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο.

παιδική χαρά

παιδική χαρά
παιδική χαρά

Ποια είναι η κατάσταση της 8χρονης σήμερα

Στο GRTimes μιλά και η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Κική Πακιρτζίδου, μεταφέροντας ότι «το παιδάκι είναι πλέον σε καλή κατάσταση. Από τον Μάιο και έπειτα, η 8χρονη υποβλήθηκε σε δύο χειρουργεία, προκειμένου να βγουν οι λάμες οι οποίες της είχαν τοποθετηθεί. Πλέον έχει ξεκινήσει φυσικοθεραπείες για να επανακτήσει μέρος της λειτουργικότητάς του το δακτυλάκι της (θυμίζουμε ότι οι γιατροί συγκόλλησαν το δάχτυλο της ανήλικης παθούσης σε ένα χειρουργείο που κράτησε περίπου 6 ώρες), ενώ, τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα επανεξεταστεί. Παράλληλα, θα ελέγχεται τακτικά η κατάστασή της».

Σύμφωνα πάντοτε, ωστόσο, με τη δικηγόρο της οικογένειας, «το παιδί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο ψυχολογικά, ενώ, αν και έχει ξεκινήσει και πάλι η σχολική χρονιά, δεν μπορεί καλά-καλά να γράψει».

Πού βρίσκεται η έρευνα της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη παιδική χαρά, όπως επίσης και άλλες 34, βρίσκονται στο στάδιο της ανακατασκευής από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Είχαν προηγηθεί οι σαρωτικοί έλεγχοι μετά το συγκεκριμένο ατύχημα τόσο από συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο όμως και από εταιρεία που εξειδικεύεται σε θέματα επιθεωρήσεων πιστοποιήσεων και διασφάλισης ποιότητας στις παιδικές χαρές.

Η αστυνομική και δικαστική έρευνα ωστόσο, από τις οποίες θα προκύψουν και οι απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και αν τυχόν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η δικογραφία που συντάχθηκε έχει “φύγει” από το Α.Τ. και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, τόνισε πως «οι εργασίες προκειμένου η παιδική χαρά να τεθεί ξανά σε λειτουργία για το κοινό, βρίσκονται σε εξέλιξη».