ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η αγωνία για την 48χρονη στην Ευρυτανία: Βατραχάνθρωποι στη Λίμνη Κρεμαστών

Κορυφώνεται η αγωνία για την 48χρονη στην Ευρυτανία: Βατραχάνθρωποι στη Λίμνη Κρεμαστών
Lamia Report

Πέφτουν βατραχάνθρωποι στη Λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία στο πλαίσιο των ερευνών για τη 48χρονη Ευρυδίκη. Το εύρημα του Σαββάτου που κινητοποίησε τις Αρχές.

Το τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό ρομπότ «Sonar Έμιλυ» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε έρευνες το απόγευμα του Σαββάτου, εντόπισε κάτι που θα μπορούσε να μοιάζει με ανθρώπινο σώμα και πλέον η κινητοποίηση των Αρχών έχει ενταθεί.

Το ναυαγοσωστικό ρομπότ, εντόπισε αντικείμενο που μοιάζει με ανθρώπινο σώμα στα 90 μέτρα βάθος, ενώ σύμφωνα με το LamiaReport.gr βρίσκεται σε σημείο κάτω από τη γέφυρα που άφησε το αυτοκίνητό της η αγνοούμενη. Τη «σκυτάλη» των ερευνών παίρνουν πλέον οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού για να εξακριβώσουν την ταυτότητα του ευρήματος.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Newsbomb.gr: «Εντοπίστηκε εύρημα που μοιάζει με ανθρώπινο σώμα»

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός, μιλώντας στο Newsbomb.gr σχετικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης στην Ευρυτανία τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το απόγευμα της Πέμπτης (22/9) ανέφερε ότι: «Οι τοπικές Αρχές ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας καθώς γνωρίζουν ότι διαθέτουμε ένα τηλεκατευθυνόμενο ναυαγωσωστικό ρομπότ που ονομάζεται «sonar emily».

«Το ρομπότ βοηθά στον εντοπισμό αγνοούμενων στο νερό χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα συστήματα σόναρ και ραντάρ. Μπορεί να εντοπίσει αντικείμενα σε βάθος 60 μέτρων ενώ πηγαίνει με ταχύτητα 40 χιλιομέτρων ανά ώρα», πρόσθεσε.

«Από τις μέχρι στιγμές έρευνες εντοπίστηκε ένα εύρημα που μοιάζει με ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο περιμένουμε μια επιβεβαίωση για να εξακριβώσουμε το εύρημα που εντόπισε το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ», σημείωσε.

«Να προσέχετε το παιδί»

Στις σημειώσεις που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό της, η 48χρονη Ευρυδίκη φέρεται να άφηνε οδηγίες στη μητέρα και τον σύζυγό της για να προσέχουν και να φροντίζουν τον γιο της. Ακόμα φέρεται να παρακαλούσε -σε περίπτωση που τη βρουν βαριά τραυματισμένη – να της κάνουν ευθανασία.

Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της

Η 48χρονη φέρεται να είχε πάει τις προηγούμενες ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα του Καρπενησίου και να είχε καταθέσει μήνυση κατά του συζύγου της για ξυλοδαρμό έπειτα από έντονο μεταξύ τους καβγά.

Μετά τη μήνυση οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον σύζυγό της, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Αυτό είναι το υποβρύχιο ρομπότ που επιχειρεί στη διάσωση της 48χρονης

Στην έρευνα για τον εντοπισμό της 48χρονης στην Ευρυτανία τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με ένα νέο τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό ρομπότ που ονομάζεται «Sonar Emily».

Η «sonar emily» αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο υγρό στοιχείο. Σημειώνεται ότι η «Sonar Emily» είναι το δεύτερο ρομποτικό σύστημα που έρχεται να προστεθεί στο στόλο διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σχετικές ειδήσεις

Έρευνες για τον εντοπισμό 48χρονης στη Λίμνη Κρεμαστών - Την ψάχνουν σε νερό και στεριά