ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Εργασίας: Το ΠΑΜΕ αντί για τους ανέργους υπερασπίζεται όσους χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές

Υπ. Εργασίας: Το  ΠΑΜΕ αντί για τους ανέργους υπερασπίζεται όσους χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές
Υπουργείο Εργασίας
Intime / φωτογραφία αρχείου

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε ανακοίνωση για την ομάδα διαμαρτυρομένων του ΠΑΜΕ που διέκοψαν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΥΠΑ.

Ανακοίνωση για την ομάδα διαμαρτυρομένων του ΠΑΜΕ που διέκοψαν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΥΠΑ, εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η ανακοίνωση:

Ομάδα διαμαρτυρομένων του ΠΑΜΕ αποφάσισε να διακόψει σήμερα τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΥΠΑ προκειμένου να καταγγείλει το νόμο «Δουλειές Ξανά», που υιοθετήθηκε από τη Βουλή και το σύστημα των αμοιβαίων υποχρεώσεων για τη ΔΥΠΑ και τους ανέργους, σύστημα που ισχύει σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης.

Παριστάνουν τους υποστηρικτές των ανέργων στην πραγματικότητα όμως υπερασπίζονται όσους χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να βάζουν στην τσέπη τους δημόσιο χρήμα, χωρίς να αναζητούν πραγματικά εργασία. Ενθυλακώνουν δηλαδή κονδύλια που θα μπορούσαν να ενισχύσουν άλλους πραγματικούς ανέργους.

Καλούμε όσους βρίσκουν νόημα στην καθημερινότητά τους με τέτοιου είδους εισβολές σε δημόσια κτίρια και συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων να ξανασκεφτούν αν τέτοιου είδους πρακτικές τους ενισχύουν ή τελικά τους αποκόπτουν από την πλειονότητα της κοινωνίας και των ανέργων που πράγματι αναζητούν δουλειά.

Και όσοι προέβησαν σήμερα σ’ αυτή την παράνομη πράξη να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.