ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: «Άριστη φροντίδα» στη 12χρονη και τα ανήλικα αδέλφια της

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφθηκε το νοσοκομείο
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» φιλοξενούνται η 12χρονη θύμα βιασμού και τα πέντε ανήλικα αδέλφια της. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επισκέφθηκε το νοσοκομείο και συνομίλησε με τους υγειονομικούς που φροντίζουν τα παιδιά.

«Επισκέφθηκα σήμερα το παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Συνομίλησα με τους συναδέλφους της κλινικής που νοσηλεύονται τα πέντε ανήλικα αδέλφια και η 12χρονη που υπέστη την κτηνωδία. Τα παιδάκια τυγχάνουν άριστης φροντίδας. Συγχαρητήρια στο προσωπικό του νοσοκομείου που δείχνει ιδιαίτερο ζήλο γι’ αυτά τα παιδάκια» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στο «Αγλαΐα Κυριακού» φιλοξενούνται σήμερα 22 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία και συνολικά στα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής πάνω από 50 παιδιά. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, οι δυσκολίες φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική παραγγελία στα νοσοκομεία, είναι μεγάλες. «Αντί να παραμένουν λίγες ημέρες για τις εξετάσεις όπως ορίζει η εισαγγελική παραγγελία, φιλοξενούνται ακόμα και επί μήνες ελλείψει προνοιακών δομών φιλοξενίας. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες για το προσωπικό, για τα ίδια τα παιδιά και φυσικά για τα νοσηλεύομενα παιδάκια» σημειώνει και προσθέτει:

«Στην κλινική που φιλοξενούνται τα αδέλφια και 12χρονη που υπέστη την κτηνωδία, φιλοξενούνται 15 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία. Η κλινική διαθέτει συνολικά 24 κρεβάτια. Μένουν 9 μόνο κρεβάτια για τα άρρωστα παιδάκια. Είναι γεμάτη η κλινική και όταν εφημερεύει αναγκάζονται να βάζουν ράντζα στους διαδρόμους για να νοσηλεύουν τα άρρωστα παιδάκια».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει, τέλος, ότι «θα πρέπει για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, η εισαγγελική παραγγελία να γίνεται για φιλοξενία σε προνοιακές δομές. Από τις προνοιακές δομές φιλοξενίας να μεταφέρονται για εξετάσεις και μόνο, στα παιδιατρικά νοσοκομεία».

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια- Βιασμός 12χρονης: Ψάχνουν τον «Μιχάλη» και πέντε βιαστές

Σεπόλια - Αποκλειστικό: Η κατάθεση της μητέρας στις 3 Σεπτεμβρίου

Σεπόλια: Η αναγνώριση των βιαστών - Ποιους έδειξε η 12χρονη