ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η εξομολόγηση Μουρούτσου: «Έτρεμαν τα πόδια μου»

Συγκλονίζει η εξομολόγηση Μουρούτσου: «Έτρεμαν τα πόδια μου»
Instagram

Συγκλόνισε η εικόνα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, με τον συναθλητή του στο ταεκβοντό Μιχάλη Μουρούτσο να μεταφέρει τα δύο ασημένια ολυμπιακά μετάλλια του αδικοχαμένου φίλου του

Ο Μουρούτσος χθες, συνόδευσε τη σορό του καλού του φίλου στην τελευταία του κατοικία κρατώντας τα δύο αργυρά ολυμπιακά μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και τα οποία, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία, θα διατεθούν για να σωθούν παιδικές ψυχές που πάσχουν από καρκίνο.

Με τη φωτογραφία αυτή συνόδευσε ο Μιχάλης Μουρούτσος τον νέο αποχαιρετισμό του στον Αλέξανδρο Νικολαίδη με ανάρτησή του το πρωί της Κυριακής στο Instagram.

Όπως γραφεί ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο ταεκβοντό, «ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ήρθαμε χτες, τόσοι μα τόσοι άνθρωποι να σου πούμε το τελευταίο αντίο».

Ο Μιχάλης Μουρούτσος εξομολογείται ότι στις στιγμές εκείνες «έτρεμαν τα πόδια μου και είχαν κοπεί τα χέρια μου. Φαντάζομαι και τα κορίτσια θα ένιωσαν κάτι ανάλογο. Μεγάλο το βάρος αυτών των μεταλλίων. Μου θύμισε ποσό κόπο, πόνο ,χρόνο και ιδρώτα έχεις θυσιάσει για να σηκώσεις την Ελλάδα μας ψηλά».

Ράγισαν καρδιές στον τελευταίο αποχαιρετισμό

Μετά την εξόδιο ακολουθία κατά την οποία επικήδειους διάβασαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Κλέλια Πανταζή, η σορός του Αλέξανδρου Νικολαϊδη που έδωσε επί δύο χρόνια μάχη με το καρκίνωμα NUT, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

«Αθάνατος» και «καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε» φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να τον αποχαιρετήσει, ενώ ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του, οι γονείς του, συγγενείς και φίλοι που αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν θα δουν ξανά τον δικό τους άνθρωπο, τον δικό τους Αλέξανδρο.

Στο φέρετρο του Νικολαΐδη, τοποθετήθηκε η ελληνική σημαία, ενώ στην τελετή συμμετείχε και άγημα της Πυροσβεστικής, στην οποία ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήταν αξιωματικός. Υπήρχαν δεκάδες στεφάνια, ανάμεσα σε αυτά από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τις ΠΑΕ Άρης και ΠΑΟΚ.

Ολυμπιονίκες, όπως ο Μιχάλης Μουρούτσος (Tae Kwon Do), ο Δημοσθένης Ταμπάκος (Κρίκοι) η Τασούλα Κελεσίδου (Δισκοβολία), αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ήταν εκεί.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ολυμπιονίκες κ.ά. Η ταφή έγινε στο νεκροταφείο Φιλύρου.

Σχετικές ειδήσεις:

Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Ο Μουρούτσος μεταφέρει τα μετάλλιά του

Σπαραγμός στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: «Αντίο αετέ μου...»

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ένας μεγάλος αγωνιστής και πρωταθλητής ζωής