ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια - Παπαθανασίου: «Σφαγή» αν μεταφερθεί ο Μίχος σε άλλη φυλακή»

Ηλίας Μίχος
Σοβαροί προβληματισμοί, για τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν

Η παρουσία του Ηλία Μίχου σε συγκεκριμένα σωφρονιστικά καταστήματα θα επέφερε «σφαγή» και «κανιβαλισμό», ισχυρίστηκε ο κ. Παπαθανασίου

Σοβαρούς προβληματισμούς, για τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, από την παρουσία του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Ο κ. Παπαθανασίου τόνισε μιλώντας σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι η προστασία της ζωής των φυλακισμένων αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας, γι΄αυτό τον λόγο δεν επιλέχτηκαν οι φυλακές Μαλανδρίνου ή Δομοκού.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας, ανέφερε πως η παρουσία του Ηλία Μίχου στα συγκεκριμένα σωφρονιστικά καταστήματα, θα επέφερε «σφαγή» και «κανιβαλισμό», επικαλούμενος της ιστορία του βιαστή και παιδοκτόνου της Ερμιόνης Μανώλη Δουρή ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του.

«Σκεφτείτε για παράδειγμα ο φερόμενος ως παιδοβιαστής, που αυτές τις μέρες απασχολεί την κοινή γνώμη, να πάει σε ένα κατάστημα, ας πούμε πρώην τρίτου τύπου, όπως είναι του Μαλανδρίνου, ή του Δομοκού, ή των Τρικάλων. Θα γίνει χαμός, θα γίνει σφαγή εκεί μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου και πρόσθεσε, «υπάρχουν και καταστήματα όπως είναι για προσβολή γενετήσιας πράξης, όπως είναι σεξουαλικά εγκλήματα κ.λπ., που είναι στα Γρεβενά και στα Τρίκαλα, όπου κι εκεί επικρατεί ησυχία. Και υπάρχουν καταστήματα που είναι έγκλειστοι για βαριά ποινικά αδικήματα, ένταξη σε εγκληματικές οργανώσεις και όλα αυτά, που οι φασαρίες είναι έτοιμες να πυροδοτήσουν γενικότερα προβλήματα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαθανασίου είχε κατά την διάρκεια της διάσκεψης της Επιτροπής, έντονο διάλογο με βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνο Χήτα ο οποίος υποστήριξε ότι η πολιτεία «προσφέρει προστασία» στον παιδοβιαστή μεταφέροντάς τον στις φυλακές Γρεβενών.

Σχετικές ειδήσεις:

Σεπόλια - 12χρονη: «Με είχε δασκαλέψει ο Μίχος να παίρνω την κάρτα»

Βιασμός 12χρονη - Σεπόλια: Στα ίχνη του Ιωσήφ και του Μιχάλη

Βιασμός 12χρονης - Σεπόλια: Σε κελί μόνος του στα Γρεβενά ο 53χρονος