ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: 18χρονος βίασε και άφησε έγκυο μια 12χρονη - Ο νόμος της Σαρίας

Ξάνθη: 18χρονος βίασε και άφησε έγκυο μια 12χρονη - Ο νόμος της Σαρίας

12χρονη Μουσουλμάνα έμεινε έγκυος από τον 18χρονο ομόθρησκο «σύζυγό της» στη Γερμανία, όπου ένα τέτοιο περιστατικό θεωρείται παιδοβιασμός. Σύμφωνα με τον «νόμο» της Σαρίας όμως επιτρέπεται. Τελικά ο άνδρας καταδικάστηκε στην Ξάνθη

Ένα νέο περιστατικό παιδεραστίας αποκαλύφθηκε στη Γερμανία... για τη Ξάνθη.

Ένας νεαρός καταδικάστηκε στην βόρεια Ελλάδα με την κατηγορία παιδεραστίας και ασλεγών πράξεων σε ένα 12χρονο κορίτσι. Το περιστατικό μαθεύτηκε όταν το ανήλικο παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω λιποθυμίας.

Ο παιδεραστής καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε φυλάκιση 2 ετών με τριετη αναστολή, παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ξάνθης. Ωστόσο ο νεαρός άσκησε έφεση καθώς η πρόταση απαλλαγής αφορούσε τις αμφιβολίες αλλά και τις περίεργες συνθήκες και «νόμους» που αναλύθηκαν στην εκδίκαση.

Το περιστατικό είχε εκτυλιχθεί στο Διδυμότειχο και συνεχίστηκε στη Γερμανία, όταν το κορίτσι ήταν 12 χρονών και ο άνδρας 18. Και οι δύο είναι μουσουλμάνοι.

Σύμφωνα με το evros-news.gr οι δύο παντρεύτηκαν στο Διδυμότειχο με βάση τη Σαρία και στη συνέχεια μετανάστευσαν στη Γερμανία ως οικονομικοί μετανάστες. Η ανήλικη ξεκίνησε να πηγαίνει σχολείο στη ξένη χώρα, όπου μια μέρα λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης όπου έμεναν και εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν έγκυος. Ωστόσο λόγω της ηλικίας της η γερμανική αστυνομία ενημερώθηκε, το ίδιο και οι υπόλοιπες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και ξεκίνησαν να αναζητούν τους συγγενείς της.

Ο γάμος και ο «νόμος» της Σαρία

Όταν οι συγγενείς της 12χρονης υποστήριξαν στις γερμανικές αρχές ότι η κοπέλα ήταν παντρεμένη σύμφωνα με τον «νόμο» της Σαρία, εκείνοι τους ξεκαθάρισαν ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό στη χώρα τους και πως η εισαγγελία άσκησε δίωξη κατά του φερόμενου ως συζύγου της για παιδεραστία.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Ελλάδα και έτσι ασκήθηκε δίωξη και η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ξάνθης, όπου είναι μια περιοχή με πολλούς μουσουλμάνους.

Για τον «νόμο» της Σαρίας ο εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθεί ο κατηγορούμενος λόγω των συνθηκών, με την έδρανα αποφασίζει τη φυλάκιση 2 ετών με αναστολή.

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια: Νέες συλλήψεις -Καλείται να αναγνωρίσει βιαστές της η 12χρονη

Φάληρο: Ψάχνουν τον βιαστή- Νέα καταγγελία για τον άνδρα με το τατουάζ

Σεπόλια: Πώς η 12χρονη «έδωσε» τους τρεις κατηγορούμενους