ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας για Ιεράπετρα: Ήταν σε εντελώς ακατάλληλη θέση το ξενοδοχείο

Λέκκας για Ιεράπετρα: Ήταν σε εντελώς ακατάλληλη θέση το ξενοδοχείο
Το ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από βράχο στην Ιεράπετρα
Cretapost

Σε εντελώς λανθασμένο σημείο χτίστηκε το ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από βράχο στην Ιεράπετρα, όπως λέει στο Newsbomb, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το συμβάν στην Ιεράπετρα ο κ. Ευθύμιος Λέκκας καθώς όπως υπογράμμισε μιλώντας στο Newsbomb.gr, το ξενοδοχείο το οποίο καταπλακώθηκε από τον βράχο ήταν χτισμένο σε εντελώς λανθασμένο σημείο.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι οι εντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν πρόσφατα το νησί επιτάχυναν τη διαδικασία αποκόλλησης του βράχου. Δεδομένου του όγκου του βράχου ο οποίος ήταν πολύ μεγάλος ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι ήταν αδύνατο να τον εμποδίσει οποιοδήποτε μέτρο προφύλαξης.

Ο καθηγητής κατέληξε ότι τέτοια φαινόμενα κατολίσθησης συμβαίνουν σε πολλά σημεία της χώρας και για να αποφευχθούν τραγωδίες όπως η σημερινή θα πρέπει να υπάρξει ένας χωροταξικός σχεδιασμός.

Πώς συνέβη η τραγωδία με τη νεκρή στην Ιεράπετρα

Λίγο μετά τις 12 τη νύχτα ένας πολύ μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά του βουνού και έπεσε πάνω σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά στην παραλία στην περιοχή της Αγιά Φωτιάς στην Ιεράπετρα

Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν ολοσχερώς δύο διαμερίσματα. Το ένα απ’ αυτά ήταν άδειο όμως στο άλλο έμενε μια οικογένεια από την Λιθουανία, η οποία εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια.

Στο σημείο αρχικά βρέθηκαν δύο οχήματα και άνδρες από την ΠΥ Ιεράπετρας και στη συνέχεια κλήθηκαν πολύ μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής (50 άνδρες με 20 οχήματα) από άλλα σημεία της Κρήτης, διασώστες της ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ και πολλοί εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό, τη Λέσχη Τετρακίνησης κ.α.

Ο 51χρονος πατέρας της οικογένειας απεγκλωβίστηκε εύκολα από το διαμέρισμα χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά, όμως το 9χρονο αγόρι είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να απεγκλωβιστεί αφού το πόδι του είχε «κολλήσει» μέσα στα χαλάσματα.

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια σκάβοντας για περίπου 4 ώρες μέσα στα συντρίμμια η 45χρονη βρέθηκε νεκρή αφού πρώτα οι πυροσβέστες και οι άλλες δυνάμεις είχαν φτάσει σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου από τη σωρό των χαλασμάτων.

Το 9χρονο αγόρι διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρά τον τραυματισμό του δεν υπάρχουν φόβοι για τη ζωή του.