ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κοιμούνται με την καραμπίνα δίπλα τους

Πάτρα: Κοιμούνται με την καραμπίνα δίπλα τους

Η κατάσταση στην Πάτρα μετά την πολυήμερα μάχη σώμα με σώμα, με καδρόνια και σιδηρολοστούς και πρωταγωνιστές οπαδούς της Χρυσής Αυγής, έχει περάσει στην επόμενη ημέρα.

Τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, ωστόσο οι κάτοικοι κυρίως του νοτίου διαμερίσματος της πόλης με αφορμή την άγρια δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά προχωρούν σε μία σειρά κινητοποιήσεων ζητώντας από την πολιτεία άμεση λύση.

Οι κάτοικοι στην περιοχή των Ιτεών είναι φοβισμένοι. Κάποιοι κοιμούνται με την καραμπίνα δίπλα τους. Τραγική φιγούρα η μητέρα του παλληκαριού που δε μπορεί να πιστέψει ότι «σκότωσαν το παιδί της μέσα στο σπίτι του»!

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της περιοχής Ιτεών σκέφτεται μέχρι και τον αποκλεισμό του λιμανιού στην περίπτωση που δεν αντιδράσουν στο πρόβλημα οι αρμόδιες αρχές. Ξεκαθαρίζουν δε ότι οι ειρηνικές τους διαμαρτυρίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις βιαιότητες και τους τραμπουκισμούς των προηγούμενων ημερών από διάφορες θερμόαιμες ομάδες που έσπευσαν να καπηλευθούν το τραγικό γεγονός της δολοφονίας Λαζανά.

«Η Επιτροπή Αγώνα μετά τη χθεσινή συνέλευση και διαπιστώνοντας ότι ο αγώνας μας διαστρεβλώνεται- καπηλεύεται και γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης θέλουμε να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας και γενικότερα τους συμπατριώτες μας ότι ο αγώνας μας έχει στόχο την ανατροπή των αποφάσεων και των νόμων που άπτονται του μεταναστευτικού προβλήματος και που σαν αποτέλεσμα έχουν να μας βυθίζουν σε πένθος να μας εξαγριώνουν, να μας θλίβουν και να μας αγανακτούν. Κάθε άλλη ερμηνεία, θεωρείται σκόπιμη και ύποπτη», διαβάζουμε στην ανακοίνωση που έβγαλαν οι κάτοικοι.

Την ερχόμενη Κυριακή το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Στο μεταξύ, από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας συνεχίζονται οι «εκκενώσεις» κτιρίων τα οποία τελούν υπό κατάληψη από μετανάστες, ενώ με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ε. Οικονόμου, μετέβη στην Πάτρα ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛΑΣ, Γρ. Μπαλάκος ο οποίος είναι και ο επικεφαλής αντιμετώπισης της κρίσης.

Στον αντίποδα, ενδιαφέρον έχει μία επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πάτρας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία αφήνει «αιχμές» για ευθύνες ανωτέρων. Σημειώνουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους, οι αστυνομικοί: «Διαμαρτυρόμαστε, για τα συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία κρυβόταν τόσα χρόνια «κάτω από το χαλί» κατά την εκτίμηση μας και έχουν να κάνουν με κακές επιλογές συνολικά της διοίκησης στο παρελθόν, τόσο στον τομέα της αστυνόμευσης όσο και στην ορθή αξιολόγηση των προβλημάτων αλλά και κατανομής της δύναμης συνολικά και οριζόντια, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».