ΕΛΛΑΔΑ

ΜΚΟ HumanRights 360: Στο μικροσκόπιο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ΜΚΟ HumanRights 360: Στο μικροσκόπιο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Η Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε «πάγωμα» λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων της ΜΚΟ
Eurokinissi

Η Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε «πάγωμα» λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων της ΜΚΟ, αφού φέρεται να έχουν εντοπιστεί στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στελέχη της οργάνωσης έχουν ιδιοποιηθεί χρηματικά ποσά

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται πλέον το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής για το Ξεπλυμα Χρήματος, που ανοίγει πλέον έρευνα για τις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της ΜΚΟ HumanRights 360.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ελένη Μιχαλοπούλου, η οποία θα ερευνήσει εάν ο ιδρυτής και στελέχη της οργάνωσης έχουν διαπράξει αδικήματα όπως αυτά της απιστίας και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα της Αρχής εντοπίζει στοιχεία για κακοδιαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών προερχόμενων από χρηματοδοτήσεις από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Μάλιστα, η Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε «πάγωμα» λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων της ΜΚΟ, αφού φέρεται να έχουν εντοπιστεί στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στελέχη της οργάνωσης έχουν ιδιοποιηθεί χρηματικά ποσά. Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι
στο πόρισμα περιγράφονται κινήσεις που παραπέμπουν σε τριγωνικές συναλλαγές, με διακίνηση χρημάτων μέσω οργανώσεων που σχετίζονται με στελέχη της ΜΚΟ και τελικούς αποδέκτες των χρημάτων συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Οι αναφορές που συνοδεύουν την ανάπτυξη των έργων μας δημοσιεύονται κάθε χρόνο και η Ετήσια Αναφορά Δράσης μας όπως επίσης και οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις και αυτές των ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών αποστέλλονται σε όλη τη βάση των δωρητών μας, σε κρατικούς και μη φορείς, και είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα μας όπως και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube