ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης: Πάνω από 50 μετασεισμοί στην Εύβοια - Φυσιολογική ακολουθία

Τσελέντης: Πάνω από 50 μετασεισμοί στην Εύβοια - Φυσιολογική ακολουθία
Intime news - Φωτογραφία αρχείου

Όλα δείχνουν ότι τα 4,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός στην Εύβοια, όπως επιβεβαίωσε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης

Aπόλυτα φυσιολογική χαρακτήρισε τη μετασεισμική ακολουθία στην Εύβοια μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσελέντης τόνισε ότι έχουν σημειωθεί στην περιοχή περισσότεροι από 50 μετασεισμοί. Το γεγονός αυτό δείχνει σύμφωνα με τον σεισμολόγο ότι τα 4,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός όπως είχε δηλώσει άλλωστε και νωρίτερα στο Newsbomb.gr.

Κάλεσε ωστόσο τους κατοίκους στη Νότια Εύβοια να προσέχουν καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά πέτρινα σπίτια τα οποία εξηγεί πως όταν δέχονται επαναλαμβανόμενες φορτίσεις μετά από κάποιο μετασεισμό τότε είναι πολύ πιο επικίνδυνα. «Να αποφύγουν τις επόμενες μέρες», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Σχετικά με το σημείο που εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού επεσήμανε πως πρόκειται για μια ασεισμική περιοχή, ενώ μάλιστα υπήρχε σκέψη στο παρελθόν να χτιστεί μέχρι και πυρηνικό εργοστάσιο στην περιοχή.

Ερωτηθείς για τον λόγο που ο σεισμός έγινε τόσο αισθητός στην Αθήνα εξήγησε ότι υπάρχει υποθαλάσσιο ρήγμα με διεύθυνση βορειανατολικά-νοτιοδυτικά στο οποίο έγινε «διάρρηξη» προς την κατεύθυνση της Αθήνας. Παράλληλα διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση δεν μπορεί με τίποτα να επηρεάσει τις Αλκυονίδες.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Σεισμός Εύβοια: Οι επιστήμονες συνιστούν προσοχή - Μικρές οι ζημιές

Σεισμός-Εύβοια: Ρωγμές σε σπίτια - «Δεν θα κοιμηθούν» οι κάτοικοι

Σεισμός στη νότια Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία - Ανησυχία για το ρήγμα