Σε επίπεδα ρεκόρ οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

NEWSBOMB

Σε επίπεδα ρεκόρ οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Ξεπερνούν κάθε ρεκόρ οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί της ΔΕΗ για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιχείρησης για το α' τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από τους πελάτες χαμηλής τάσης από 441 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011 αυξήθηκαν σε 507 εκατ. τον Ιανουάριο, 641 εκατ. το Φεβρουάριο και 763 εκατ. το Μάρτιο, για να υποχωρήσουν στα 629 εκατ. τον Απρίλιο, οπότε η ΔΕΗ πολλαπλασίασε τις διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών (20.000 - 25.000 το Μάρτιο - Απρίλιο από 7.000 - 8.000 το α' δίμηνο του έτους).

Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν τεθεί σε διακανονισμό με δόσεις.

Πάντως, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η βασική αιτία για την αύξηση του χρέους ήταν η αδυναμία των καταναλωτών να αποπληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Η διοίκηση της εταιρείας έδωσε έμφαση στην αύξηση των εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση λόγω κρύου, στην επιστροφή των πελατών των προμηθευτών που έκλεισαν και στην αύξηση των τιμολογίων.

Κατά το εννεάμηνο Απριλίου-Δεκεμβρίου, η ΔΕΗ θα πρέπει να αποπληρώσει δάνεια 1 δισ. ευρώ. ωστόσο, οι διαθέσιμες γραμμές χρηματοδότησης στις 31 Μαρτίου ήταν μόλις 448 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας 173 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved