Δανία: Έριξε στο μηδέν τις ληστείες τραπεζών

Η Δανία κοντεύει να καταστεί η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου δεν θα διακινείται ρευστό χρήμα

Δανία: Έριξε στο μηδέν τις ληστείες τραπεζών
Pixabay
1'

Οι ληστείες τραπεζών αποτελούν παρελθόν στη Δανία, καθώς η σκανδιναβική χώρα κατέγραψε το πρώτο έτος μηδενικών περιστατικών το 2022.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ληστές διαπίστωσαν ότι δεν τους συμφέρει πλέον να μπαίνουν σε τραπεζικά υποκαταστήματα αναζητώντας ρευστό χρήμα, καθώς η μείωση της χρήσης χαρτονομισμάτων στην κοινωνία έχει ωθήσει τις τράπεζες να περιορίσουν το κόστος, καταργώντας τις υπηρεσίες μετρητών, από τα περισσότερα υποκαταστήματα.

Μάλιστα, το 2021, στη Δανία σημειώθηκε μόνο μία ληστεία σε τράπεζα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Finance Denmark, του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της χώρας.

Τέλος τα μετρητά

Οι αναλήψεις μετρητών στην Δανία έχουν μειωθεί περίπου κατά τα τρία τέταρτα τα τελευταία έξι χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας. Όλο και περισσότεροι Σκανδιναβοί και κυρίως Δανοί χρησιμοποιούν κάρτες και εφαρμογές πληρωμών στα smart-phones τους για συναλλαγές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μόνο 20 τραπεζικά υποκαταστήματα σε όλη τη Δανία να έχουν αποθέματα μετρητών, σύμφωνα με την Finance Denmark.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ληστείες να μην γίνονται πια σε τραπεζικά καταστήματα, αλλά σε ΑΤΜ, με 18 τέτοιες επιθέσεις να έχουν συμβεί το 2016. Ωστόσο, λόγω της αυξημένης επιτήρησης και αυτού του είδους οι ληστείες έχουν πέσει στο μηδέν.

Διαβάστε επίσης:

Δανία: Πάπιες κάνουν παρέλαση στους δρόμους της Όντενσε

Δανία: Σχηματίστηκε μεγάλη κυβέρνηση συνασπισμού

Δανία: Επίθεση χάκερ στον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή