ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε 36χρονο η καρδιά του 22χρονου ποδοσφαιριστή

Πάτρα: Σε 36χρονο η καρδιά του 22χρονου ποδοσφαιριστή

Πάτρα: Η καρδιά του 22χρονου ποδοσφαιριστή μεταμοσχεύθηκε σε 36χρονο με μηχανική υποστήριξη

Συγκίνηση προκαλεί η κίνηση των γονέων του 22χρονου Δημήτρη Σκόνδρα από την Πάτρα, οι οποίοι αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του γιου τους σε ανθρώπους, δείχνοντας το μεγαλείο ψυχής τους.

Ο άτυχος νέος ποδοσφαιριστής κατέληξε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ρίου μετά από εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του.

Η λήψη οργάνων ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 11/01 στο νοσοκομείο της Πάτρας και διήρκησε έξι ώρες. Η καρδιά δόθηκε σε 36χρονο λήπτη ο οποίος ήταν με μηχανική υποστήριξη.

Το ήπαρ του Δημήτρη θα λάβει ασθενής στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι νεφροί θα δοθούν σε ασθενείς στο Λαϊκό ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών.

Τα αίτια της εγκεφαλικής αιμορραγίας

Η διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Φωτεινή Φλίγκου μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι «υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε».

Οι γονείς του άτυχου 22χρονου δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, εξέφρασαν όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.