ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστια επιχείρηση για τη μεταφορά του ήπατος του Δημήτρη Σκόνδρα

Τεράστια επιχείρηση για τη μεταφορά του ήπατος του Δημήτρη Σκόνδρα

Πάτρα: Με ελικόπτερο έφτασε από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη το ήπαρ του 22χρονου ποδοσφαιριστή για να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο για τη διαδικασία της μεταμόσχευσης

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε με την συμβολή του Ελληνικού Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ για την μεταφορά οργάνων του 22χρονου ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σκόνδρα από την Πάτρα, ο οποίος διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός την Τρίτη 10/1.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ThessToday.gr το ήπαρ του 22χρονου έφτασε με ελικόπτερο στη Θεσσαλονίκη από την Λάρισα, όπου αστυνομικές δυνάμεις με δίκυκλα και περιπολικά περίμεναν το όχημα και το συνόδευσαν μέχρι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν τόσο μεγάλη, που διευκόλυναν τη διαδρομή του οχήματος από τη γέφυρα της Βούλγαρη μέχρι το Ιπποκράτειο, ένας δρόμος, που είναι γνωστό για τους Θεσσαλονικείς ότι ειδικά κατά τις μεσημβρινές ώρες «φρακάρει» με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολύ σημαντικές καθυστερήσεις για τους οδηγούς.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, με τους γονείς να δηλώνουν «ευχαριστώ» στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

Σημειώνεται ότι η καρδιά του 22χρονου θα μεταφερθεί στο Ωνάσειο, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδής θα αποφασίσει ο εθνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων για τον λήπτη και τον χρόνο λήψης.