ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Κατολίσθηση στον δρόμο προς Ταΰγετο - Βράχια και πέτρες στο οδόστρωμα

Καιρός: Κατολίσθηση στον δρόμο προς Ταΰγετο - Βράχια και πέτρες στο οδόστρωμα
MessiniaLive

Οι βροχοπτώσεις στη Μεσσηνία οδήγησαν σε κατολίσθηση στον δρόμο προς Ταΰγετο - Από θαύμα γλίτωσαν οδηγοί από τις πτώσεις βράχων, πετρών και χωμάτων

Μεγάλο κίνδυνο αποτελεί πλέον η παλαιά οδός Καλαμάτας - Σπάρτης περίπου στο 14ο χλμ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ταΰγετο μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 22 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με το messinialive, οι τελευταίες βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα, φαίνεται να προκάλεσαν την κατολίσθηση, καθώς η περιοχή της Αλαγονίας και γενικότερα του Ταΰγέτου έχει δεχτεί τα τελευταία 24ωρα μεγάλο όγκο νερού.

Στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας για να καθαρίσουν το δρόμο. Επίσης στο σημείο έφτασε και η Τροχαία Καλαμάτας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας τοποθετώντας κώνους και κορδέλες.

Σημειώνται ότι το συγκεκριμένο σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση δεν περιφράζεται από πλέγματα με αποτέλεσμα να αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τους οδηγούς. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιο όχημα αν και Κυριακή, όπου πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την εκδρομή στο βουνό.

Για ένα χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε ουρά αυτοκινήτων που ανέβαιναν προς Ταΰγετο. Από εδώ και πέρα συνιστάται στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί.