ΕΛΛΑΔΑ

«Άσπρη μέρα» είδαν τα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα

«Άσπρη μέρα» είδαν τα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα
Eurokinissi

«Βούλιαξαν» τα χιονοδρομικά κέντρα από κόσμο - Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες αλλά και οι επαγγελματίες του χειμερινού τουρισμού

Ο καιρός έβαλε αν και αργοπορημένα τα χειμερινά του και πολλές βουνοπλαγιές ντύθηκαν τα λευκά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το 12% της χερσαίας έκτασης της χώρας είναι καλυμμένο με χιόνι. Μάλιστα, ενδέχεται η χιονοκάλυψη αυτή να διατηρηθεί μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ το Σαββατοκύριακο λειτούργησαν και τα 18 χιονοδρομικά κέντρα της χώρας τα οποία μάλιστα γέμισαν με μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, «άσπρη μέρα» είδαν και οι επαγγελματίες του χειμερινού τουρισμού. «Επιτέλους η πρώτη Κυριακή που δουλεύουμε σε πλήρη λειτουργία το χιονοδρομικό και είναι 29 Ιανουαρίου. Εχουμε παρα πολύ κόσμο», δήλωσε ο Διευθυντής Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου, Θοδωρής Χρονόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πολλά εκατοστά χιονιού έπεσαν και στη Βασιλίτσα. Μάλιστα, το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής προσέλκυσε λάτρεις του βουνού από όλη τη χώρα. Ο προϊστάμενος του χιονοδρομικού, Νίκος Μπουλουρίγκας ανέφερε το εξής: «Νομίζω ξεπεράσαμε τα περσινά δεδομένα. Έχουμε πάρα πολύ χιόνι, σχεδόν 1 μέτρο».

«Το Ανήλιο είναι το καλύτερο family friendly ski resort στην Ελλάδα», είπε επισκέπτης του χιονοδρομικού κέντρου στο Ανήλιο Μετσόβου

«Χαράς ευαγγέλια» και στον Χελμό μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις. «Ήταν η πρώτη μέρα κατά την οποία έχουμε πλήρη λειτουργία του χιονοδρομικού. Το οικογενειακό εισιτήριο είναι 65 ευρώ για πλήρη χρήση αναβατήρων», δήλωσε ο Αλέξης Άγριος, Γενικός Διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ο χειμώνας δείχνει τα «δόντια» του – Ραγδαία πτώση του υδράργυρου

Έξαλλη η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου: «Κανείς δεν ξέρει 7 μέρες πριν αν θα χιονίσει»

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκης - Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος, μπαίνουμε στην καρδιά του Χειμώνα