ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Τα ευρήματα από το βυθό οδηγούν σε άνδρα που είχε εξαφανιστεί πριν 10 χρόνια

Κέρκυρα: Τα ευρήματα από το βυθό οδηγούν σε άνδρα που είχε εξαφανιστεί πριν 10 χρόνια
corfutvnews.gr

Ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου που ανασύρθηκε από το βυθό στο λιμάνι, οδηγεί σε άνδρα που εξαφανίστηκε πριν από 10 χρόνια

Ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου που ανασύρθηκε από το βυθό του λιμανιού της Κέρκυρας, «δείχνει» έναν άνδρα γεννημένο το 1964, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το χωριό του στην Β. Κέρκυρα πριν από περίπου 10 χρόνια.

Την εξαφάνιση είχε δηλώσει τότε στην αστυνομία, η μητέρα του.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, τα πρώτα οστά που εντοπίστηκαν αφορούν δεξιό μηρό και κνήμη, ενώ υπάρχουν και άλλα διάσπαρτα μέσα στο αυτοκίνητο. Επίσης, κάτω από την θέση του οδηγού στα πετάλια, βρέθηκαν δύο ανδρικά παπούτσια.

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να επιχειρήσει ομάδα δυτών, προκειμένου να ερευνηθεί το σημείο για τον εντοπισμό και άλλων οστών.

Να σημειωθεί πως η αυτοψία του ιατροδικαστή, Ιωάννη Αϊβατίδη, είναι σε εξέλιξη μαζί με ομάδα του Εγκληματολογικού της Ασφάλειας Κέρκυρας.

Η Πυροσβεστική συνδράμει στο έργο συγκέντρωσης πληροφοριών γύρω από το αυτοκίνητο, καθώς οι πινακίδες δεν υπάρχουν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον πλοίαρχο του επιβατικού / οχηματαγωγού πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ», για πιθανή ύπαρξη Ι.Χ. οχήματος στον πυθμένα της θάλασσας, εντός λιμενολεκάνης του νέου λιμένα Κέρκυρας.

Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής επιβιβάστηκαν στο εν λόγω πλοίο, όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω. Στην συνέχεια, το όχημα, ανελκύθηκε με την συνδρομή ιδιώτη δύτη και ιδιωτικού γερανού. Κατόπιν έρευνας από τα ανωτέρω στελέχη, καθώς και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εντός του οχήματος, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση οξείδωσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ανθρώπινων οστών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας».