ΕΛΛΑΔΑ

Τάσος Ξεκουκουλωτάκης: Θρήνος για τον θάνατο του 19χρονου σε τροχαίο δυστύχημα

Τάσος Ξεκουκουλωτάκης: Θρήνος για τον θάνατο του 19χρονου σε τροχαίο δυστύχημα
Ο 19χρονος σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε τροχαίο και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και την τοπική κοινωνία των Χανίων.
Facebook

Ο 19χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τη μονάδα όπου υπηρετούσε αλλά και τον σύλλογο όπου αγωνιζόταν ως αθλητής χάντμπολ. Σπαρακτικά μηνύματα από τον πατέρα και τα αδέρφια του Τάσου Ξεκουκουλωτάκη.

Ανείπωτη τραγωδία στα Χανιά, καθώς ο 19χρονος Τάσος Ξεκουκουλωτάκης σκοτώθηκε τα ξημερώματα σε τροχαίο δυστύχημα. Ο άτυχος νεαρός ήταν εξοδούχος από την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, όπου υπηρετούσε, και περίπου στις 1:30 συνέβη το μοιραίο.

Η θλιβερή είδηση έγινε γρήγορα γνωστή, με τους οικείους του, την τοπική κοινωνία αλλά και τους φίλους του από τον στρατό και τον χώρο του χάντμπολ να έχουν «παγώσει». Μάλιστα, ανακοίνωση για τον θάνατο του 19χρονου εξέδωσε η ΟΧΕ, καθώς ο νεαρός ήταν αθλητής του Ωρίωνα Χανίων.

Η ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με απέραντη θλίψη ανακοινώνει ότι ο 19χρονος αθλητής του Ωρίωνα Χανίων Τάσος Ξεκουκουλωτάκης έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Τάσος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε Χανίων, κάνοντας ένα μικρό διάλλειμα από το χάντμπολ το οποίο αγάπησε και έπαιζε από μικρή ηλικία.

Περίμενε πως και πώς να επιστρέψει στις προπονήσεις, στους συμπαίκτες του και τους προπονητές του…

Αθλητής του Ωρίωνα Χανίων από την κατηγορία των μίνι, ο Τάσος συμμετείχε στα πανελλήνια πρωταθλήματα του χάντμπολ και του μπιτς χάντμπολ, ενώ είχε κληθεί και στις προεθνικές ομάδες μικρών ηλικιών.

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΧΕ, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, το προσωπικό και το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους γονείς και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του Τάσου, καθώς και στην ομάδα του, τον Ωρίωνα Χανίων.

Τάσο, τώρα θα παίζεις το αγαπημένο σου χάντμπολ στον παράδεισο υπό τις οδηγίες σπουδαίων προπονητών που τους άρεσε πολύ να δουλεύουν με νέα παιδιά.

Καλό σου ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων».

Ο 19χρονος Τάσος Ξεκουκουλωτάκης σε αγώνα του Ωρίωνα Χανίων αριστερά στη φωτογραφία.ΟΧΕ

Συγκλονιστικό μήνυμα από τον ιερέα πατέρα του

Ο θάνατός του Τάσου ήταν ένα μεγάλο σοκ για την τοπική κοινωνία, ενώ η οικογένεια θρηνεί για το παλικάρι που χάθηκε τόσο άδοξα. Ο πατέρα του, πρωτοπεσβύτερος Δημήτριος, με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media είπε το, τόσο πρόωρο, αντίο στον γιο του.

«Εμείς πάντα θα είμαστε μαζί γιε μου. Καλό παράδεισο. Χριστός Ανέστη», έγραψε στο Facebook.

Συγκλόνισε και ο αδερφός του

Ο νεαρός είχε πάρει έξοδο από το στρατόπεδο στο οποίο υπηρετούσε και περίπου στις 1:30 τη νύχτα έχασε τον έλεγχο του οχήματος, «καρφώθηκε» σε ένα δέντρο και έχασε τη ζωή του.

Τα μηνύματα στα social media ήδη άρχισαν να εμφανίζονται και να αποτυπώνουν τον θρήνο που επικρατεί στην Κρήτη για τον 19χρονο Τάσο.

Σπαρακτικό ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο αδερφός του, με μια κοινή τους φωτογραφία από το στρατόπεδο όπου υπηρετούσε ο 19χρονος.

«Απόψε ο Θεός αποφάσισε να σε πάρει κοντά του. Γιατί ανθρώπους με την ψυχή τη δικιά σου, δεν θέλει να χαραμίζονται εδώ.

Τάσο μου θα είσαι πάντα ο μικρός μας αδερφός.

Σ' αγαπώ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό του τροχαίου δυστυχήματος στα Χανιά

Εν τω μεταξύ, οι εικόνες από το όχημα του άτυχου νέου, τις οποίες δημοσίευσε το Zarpanews, είναι ενδεικτικές της σφοδρότητας του δυστυχήματος.

Περίπου στις 1:30 τη νύχτα, στην περιοχή Αρώνι, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο έπεσε πάνω σε έναν ευκάλυπτο. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που μετέτρεψε σε άμορφη μάζα το όχημα.

Για τον απεγκλωβισμό του 19χρονου χρειάστηκε να επέμβει το Πυροσβεστικό Σώμα. Μάλιστα, στην επίσημη ενημέρωση αναφέρεται πως ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρέθηκε στο σημείο για να διακομιστεί ο 19χρονος σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.