ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Χημικά και προσαγωγές έξω από το υπουργείο Εργασίας

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Χημικά και προσαγωγές έξω από το υπουργείο Εργασίας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Πεδίο μάχης ο δρόμος έξω από το υπουργείο Εργασίας, καθώς διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας που προχώρησαν σε προσαγωγές.

Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης (22/2), καθώς η συγκέντρωση των εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού έξω από το υπουργείο Εργασίας δεν πήρε καθόλου καλή τροπή.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει, να πέσει αρκετό ξύλο και να γίνει χρήση χημικών.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό διαμαρτύρονταν και ζητούσαν Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, ωστόσο, τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο.

Μάλιστα, στη διάρκεια των επεισοδίων η ΕΛΑΣ έκανε και δύο προσαγωγές με έναν εκ των προσαχθέντων, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, να είναι ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Ακροπόλεως, με τους διαδηλωτές να ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους. Κατά πληροφορίες, οι διαδηλωτές έδωσαν διορία στους αστυνομικούς για την απελευθέρωση των προσαχθέντων, αναφέροντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσουν πορεία προς το ΑΤ Ακροπόλεως. Και τώρα οι συγκεντρωμένοι κάνουν πορεία προς το ΑΤ Ακροπόλεως, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες.