ΕΛΛΑΔΑ

Άνεμοι μέχρι και 10 μποφόρ σαρώνουν την Ρόδο – Ακύρωση δρομολογίων

Άνεμοι μέχρι και 10 μποφόρ σαρώνουν την Ρόδο – Ακύρωση δρομολογίων

Έκκληση της Πολιτικής Προστασίας στα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Ρόδο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, την ώρα που ισχυρότατα άνεμοι και βροχόπτωση «σαρώνουν» το νησί των Ιπποτών.

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στη Ρόδο κυρίως εξαιτίας των ανέμων που φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στους κατοίκους της Ρόδου έχει κάνει έκκληση η Πολιτική Προστασία να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες καθώς τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες. Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει προβλήματα στον παραλιακό δρόμο προς τ΄Αφάντου καθώς η κακοκαιρία έκοψε το δρόμο στα δύο. Οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν τον κεντρικό δρόμο της λεωφόρου Λύδου. Στο λιμάνι παραμένει δεμένο το πλοίο της γραμμής Blue Star 2 το οποίο αναμένει να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι.

Νωρίτερα το πρωί έγινε απόπειρα να πραγματοποιηθεί η πτήση από Ρόδο προς Αθήνα χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτό εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Άνδρες της Πυροσβεστικής κλήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις να απομακρύνουν δέντρα που έσπασαν από την κακοκαιρία, ενώ παραμένουν σε επιφυλακή για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακό δράμα στο Βόλο: Ζούσε επί τρεις μέρες με τον νεκρό γιο της

Πώς ξεκίνησε το έθιμο «Μπουρανί» με τους φαλλούς στον Τύρναβο και τι συμβολίζει

Θεσσαλονίκη: Έγδυσαν και λήστεψαν ανήλικους σε αποκριάτικο πάρτι

Σχετικές ειδήσεις