ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Κινδύνευσε με εκτροχιασμό η επιβατική αμαξοστοιχία πριν τη φονική σύγκρουση

Τέμπη: Κινδύνευσε με εκτροχιασμό η επιβατική αμαξοστοιχία πριν τη φονική σύγκρουση
Eurokinissi

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στα Τέμπη με αποτέλεσμα 57 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το βράδυ εκείνο η επιβατική αμαξοστοιχία κινδύνευσε και με εκτροχιασμό λίγο πριν τα τρένα συγκρουστούν μεταξύ τους.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας, δεν γνώριζε ότι θα περάσει πάνω από τα λεγόμενα «ψαλίδια» (το σημείο δηλαδή που τον έβαλε στη γραμμή καθόδου) και έτσι δεν έκοψε ταχύτητα ως όφειλε.

Σημειώνεται ότι οι συρμοί δεν πρέπει να έχουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 70 χιλιομέτρων όταν περνούν από «ψαλίδια». Ο μηχανοδηγός ωστόσο, μη γνωρίζοντας ότι θα περάσει από «ψαλίδια» είχε αναπτύξει σύμφωνα πάντα με το ΣΚΑΪ ταχύτητα 90 χιλιομέτρων, διατρέχοντας κίνδυνο να εκτροχιαστεί η αμαξοστοιχία!

Η αμαξοστοιχία εκείνη τη στιγμή, δεν εκτροχιάστηκε ωστόσο η τύχη δεν βοήθησε για πολύ ακόμα τους επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου, αφού λίγα λεπτά μετά, έγινε η φονική σύγκρουση.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Απίστευτοι διάλογοι του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας «Πρέπει να έγινε τράκα»

Τραγωδία στα Τέμπη: «Φλασάρει το κλειδί» – Βίντεο ντοκουμέντο λεπτά πριν το δυστύχημα

Τραγωδία στα Τέμπη: «Μαμά τρέξε, μάλλον έχω κόψει το πόδι μου» - Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες