ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Βόλος: Επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας για το δυστύχημα στα Τέμπη
e-thessalia.gr

Σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Βόλου μετά την πορεία για το δυστύχημα στα Τέμπη, που διοργάνωσαν φοιτητικές, αναρχικές και εξωκοινοβουλευτικές συλλογικότητες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, ενώ πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί απέναντι από το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού.

Ομάδα νεαρών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους, μέχρι και τα κτήρια της φοιτητικής εστίας, ενώ οι νεαροί έκλεισαν με φλεγόμενους κάδους τη λεωφόρο 2ας Νοεμβρίου, την Ιάσωνος και άλλους δρόμους.

Ακολούθησαν οδομαχίες και κυνηγητό στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου ενώ οι ομάδες των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκαν προς τα κεντρικά κτήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου βρήκαν άσυλο, ενώ ένας νεαρός συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στο ιστορικό και διατηρητέο κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου, όπου οι νεαροί έσπασαν τζάμια και έβαψαν με μπογιές και συνθήματα τους τοίχους του κτιρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ