ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συγκλονίζει μητέρα τραυματία - «Θα ήταν σε άλλο δρομολόγιο»

Τέμπη: Συγκλονίζει μητέρα τραυματία - «Θα ήταν σε άλλο δρομολόγιο»
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Ο γιος της παρά τα τραύματά του βοήθησε κι άλλους επιβάτες να απεγκλωβιστούν. Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη νοσηλεύτηκε για έναν μήνα στο νοσοκομείο.

Τον εφιάλτη που έζησε ο γιος της στα Τέμπη περιέγραψε μια μητέρα. Ο νεαρός φοιτητής της Σχολής Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού ήταν από τους βαριά τραυματίες και νοσηλεύτηκε για έναν μήνα στο νοσοκομείο. Ο ίδιος, μάλιστα, παρά τα τραύματά του βοηθούσε τους συνεπιβάτες του να βγουν από το τρένο.

Όπως αναφέρει η μητέρα του, όταν έγινε το μοιραίο είχαν επικοινωνία. Ο νεαρός της είπε «μαμά έχει εκτροχιαστεί το τρένο, η φωτιά έρχεται κατά πάνω μας», ενώ όταν τον ρώτησε πώς είναι ο ίδιος της απάντησε «πονάω».

Η γυναίκα πήρε αμέσως τηλέφωνο την Αστυνομία, όπου της είπαν ότι ήδη έχουν σπεύσει μονάδες στο σημείο. Τον φοιτητή μαζί με έναν φίλο του, τους μετέφερε περιπολικό στο νοσοκομείο.

Η μητέρα είπε στα παιδιά να προσπαθήσουν να βρουν δρόμο διαφυγής, ωστόσο ο γιος της δεν έφυγε χωρίς να βοηθήσει όσους μπορούσε.

Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι είχε σπασμένα πλευρά, τραύμα στον πνεύμονα και άλλα τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο ίδιος, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο, είπε ότι «υπήρχαν πολλοί που απλώς έπαιρναν τις τσάντες τους και έφευγαν».

«Θα ήταν σε άλλο δρομολόγιο»

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι ο φοιτητής ήταν προγραμματισμένο να μπει σε άλλο δρομολόγιο, όμως τελευταία στιγμή μπήκε στο μοιραίο τρένο.

Όπως είπε η μητέρα του, έγινε κάποιο μπέρδεμα με το εισιτήριό του και αφού θα είχε παρεά έφυγε με το μοιραίο τρένο.

Όσο για την επιστροφή των χρημάτων του εισιτηρίου από τον ΟΣΕ, η μητέρα εξέφρασε την οργή της λέγοντας ότι όταν είδε τα 33 ευρώ στον λογαριασμό της έγινε έξαλλη. «Φούντωσα, ένιωσα εντελώς ηλίθια», είπε χαρακτηριστικά.