ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συγκλονίζει πατέρας θύματος – «Νιώθω το ουρλιαχτό του όταν πέθαινε»

Τέμπη: Συγκλονίζει πατέρας θύματος – «Νιώθω το ουρλιαχτό του όταν πέθαινε»
EUROKINISSI

Ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, συγκλόνισε με τα λόγια του για τον θάνατο του 27χρονου γιου του στη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας.

Ένα μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο τόπος του δυστυχήματος προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Το εικονοστάσι που στήθηκε στη μνήμη των 57 θυμάτων αλλά και τα κεριά, τα σημειώματα και τα λουλούδια που αφήνουν καθημερινά στο σημείο οι συγγενείς τους, αλλά και απλοί άνθρωποι, προκαλούν έντονη συναισθηματική φόρτιση στον καθέναν. Τα λόγια, όμως, των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους παραμένουν «μαχαιριά στην καρδιά» για όλους.

Ειδικότερα, ο σπαραγμός του Παύλου Ασλανίδη που έχασε τον 27χρονο γιο του στην τραγωδία στα Τέμπη, συγκλονίζει ακόμα και τους πιο σκληρούς. «Στην αρχή δεν το πιστεύεις, κλαις, δεν θέλεις να το συνειδητοποιήσεις. Πιστεύω ότι τον έχω μέσα μου. Ξεσπάς. Ποτέ δεν θα το πιστέψω», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Ασλανίδης και συνέχισε λέγοντας: «Τον είδαμε τελευταίο φορά ζωντανό και δεν τον είδαμε ξανά. Το παράπονο του μικρού αδερφού του είναι ότι δεν τον ξαναείδε να τον αποχαιρετήσει».

«Η οργή και η λαχτάρα της δικαίωσης με κρατάει. Σαν γονιός νιώθω την κραυγή του παιδιού, νιώθω το ουρλιαχτό του την ώρα που σκοτωνόταν και κάθε ημέρα είναι χειρότερη», αναφέρει εμφανώς φορτισμένος με τα λόγια του να είναι γροθιά στο στομάχι.

«Δεν γίνεται να φταίει ένας σταθμάρχης μόνο, είναι πολλοί από πίσω. Απορώ γιατί δεν έχουν μαζέψει και τη διοίκηση του ΟΣΕ. Μας έδωσαν τα μέτρα στήριξης και από την άλλη να μην μπορούμε να τους κυνηγήσουμε», ανέφερε στη συνέχεια και συμπλήρωσε πως «Δεν πρόκειται να δικαιωθούμε ποτέ. Ο άλλος έφυγε μισή ώρα νωρίτερα, πήγε για σουβλάκια. Ήταν βασικός σταθμάρχης και άφησε τον άλλον τον άπειρο. Θα το πάμε μέχρι τέλους».