ΕΛΛΑΔΑ

Μαρφίν: 13 χρόνια μετά την τραγωδία

Μαρφίν: 13 χρόνια μετά την τραγωδία

Mαύρη επέτειος από τη συμπλήρωση 13 ετών από την τραγωδία της Marfin  - Οι μνήμες από τα ουρλιαχτά των ανθρώπων που ασφυκτιούσαν, ακόμη συγκλονίζουν, ζητώντας δικαίωση 

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που εκτυλλίχθηκε στο υποκατάστημα της Marfin, αλλά οι μνήμες από τα ουρλιαχτά των ανθρώπων που ασφυκτιούσαν, ακόμη συγκλονίζουν, ζητώντας δικαίωση.

Κάθε 5η Μαΐου τα πρόσωπα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών), οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας επί της οδού Σταδίου, στη διάρκεια πορείας κατά του Α’ Μνημονίου, ζωντανεύουν.

Η μαύρη επέτειος από την συμπλήρωση των 13 χρόνων από την τραγωδία της Marfin, στιγμάτισε τη μνημονιακή Ελλάδα, με τρεις νεκρούς - μια εκ των οποίων έγκυος - και 21 τραυματίες.

Η επίθεση σημειώθηκε όταν τρία άτομα με καλυμμένα πρόσωπα έσπασαν το τζάμι του υποκαταστήματος της τότε Marfin, επί της οδού Σταδίου 23 πετώντας μέσα μια μολότοφ και ένα μπουκάλι βενζίνη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Η Αγγελική και το αγέννητο παιδί της, ο Επαμεινώνδας και η Παρασκευή θύματα της τυφλής βίας και του μίσους. 13 χρόνια μετά από το δολοφονικό χτύπημα στη Μαρφίν δεν τους ξεχνάμε. 13 χρόνια μετά αξίζουν δικαίωση.

«13 χρόνια από το έγκλημα στη Μαρφίν» επισημαίνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Υγείας σχολίασε: «13 χρόνια από τις δολοφονίες στη Μαρφίν. Δεν τους ξεχνάμε. Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων. Το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει χωρίς τιμωρία. Δικαιοσύνη θα αποδοθεί όταν βρεθούν και λογοδοτήσουν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί».

Ανάρτηση έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «13 χρόνια από τη μαύρη ημέρα του εγκλήματος της #Μαρφίν. Δεν ξεχνάμε τα θύματα της τραγωδίας, δεν σταματάμε να ζητάμε δικαίωση, οι ένοχοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. #Ποτέ_ξανά».

Σε αντίστοιχη ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης γράφει: «Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, η ίδια πικρή γεύση της ατιμωρησίας και το ίδιο αναπάντητο ερώτημα. ΓΙΑΤΙ; Η Αγγελική και το αγέννητο παιδί της, ο Επαμεινώνδας και η Παρασκευή θύματα της τυφλής βίας και του μίσους. 13 χρόνια μετά από το δολοφονικό χτύπημα στη Μαρφίν δεν τους ξεχνάμε. 13 χρόνια μετά αξίζουν δικαίωση».