ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά συγγενής θύματος στα Τέμπη: Μετά τις εκλογές τα κόμματα θα επιχειρήσουν συγκάλυψη

Ξεσπά συγγενής θύματος στα Τέμπη: Μετά τις εκλογές τα κόμματα θα επιχειρήσουν συγκάλυψη
eurokinissi

«Σκοπός μας, βέβαια, δεν ήταν η πολιτική αντιπαράθεση, σκοπός μας είναι να βρεθούν οι ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να λογοδοτήσουν» δήλωσε συγγενής θύματος.

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις της τραγωδίας των Τεμπών με τους συγγενείς των θυμάτων και γενικά των επιβαινόντων να κινούνται, υποστηριζόμενοι από νομικούς και ποινικολόγους, νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Και πράγματι, ο αγώνας για απονομή δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει καιρο, ωστόσο μία μήνυση ήρθε για να ανάψει το φυτίλι και βασικά να ξεκινήσει μία έντονη μία πολιτική αντιπαράθεση, λίγες μέρες μάλιστα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο κ. Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος της τραγωδίας, στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» στο OPENTV, «Νομίζω ότι με την υποβολή της μήνυσης ανάψαμε ένα φυτίλι που τα ξεκίνησε όλα αυτά». Παρ' όλ' αυτά, όπως συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινίδης «Σκοπός μας, βέβαια, δεν ήταν η πολιτική αντιπαράθεση, σκοπός μας είναι να βρεθούν οι ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό».

Να σημειωθεί, βεβαίως, εδώ πως γενικότερα εκφράζεται μία πικρία αναφορικά με όλα τα κόμματα που είναι στη Βουλή, «Εμείς θα θέλαμε, είτε είναι κυβερνώντες είτε είναι αντιπολίτευση, να αγγίξουν πιο πολύ τους συγγενείς των θυμάτων και όλους τους επιβαίνοντες. Αυτό δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα», τονίζει ο συγγενής του θύματος.

Η μήνυση

Η πολυσυζητημένη μήνυση που υπεβλήθει από το «Σύλλογο συγγενών θυμάτων στα Τέμπη» για την ανείπωτη τραγωδία αφορά σε ένα κείμενο 300 σελίδων στο οποίο υπάρχουν πολλά ονόματα, αποδείξεις και αναλύσεις.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης «Έγινε ονομαστική αναφορά στους μηνυόμενους με τίτλο και θέση, τους κατονομάζουμε γιατί θεωρούμε ότι πραγματικά αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για το έγκλημα των Τεμπών».

» Δίνουμε ένα πλεονέκτημα στην εισαγγελία να μελετήσει το κείμενο και να προβεί σε γρήγορες ενέργειες, διότι από 15ετίας όλες οι συμβάσεις που υπήρχαν και καθυστερούσαν, δεν νομιμοποιούνταν, και εκτός των πρώτων καθυστερήσεων έρχονταν και οι επόμενες συμβάσεις και έτσι τα έργα πηγαίναν πολύ πίσω», συμπληρώνει ο συγγενής του θύματος.

Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντινίδης τονιζει ένα παράδοξο που συμβαίνει σε σχέση με την τωρινή λειτουργία των συρμών, ότι δηλαδή λειτουργούν κανονικά, αν και θεωρητικά υπάρχουν εκθέσεις που κάνουν λόγο για δολιοφθορά στους συρμούς.

«Ένας από τους μηνυόμενους είναι ο κ. Τερεζάκης. Από την στιγμή που έχει την εποπτεία ο κ. Τερεζάκης όχι απλά να καταδεικνύει τη δολιοφθορά που υπάρχει αλλά να την εποπτεύει, να μη συμβαίνει. Και από την στιγμή που υπάρχει μία δολιοφθορά και οι συρμοί δεν μπορούν να κινηθούν, να απαγορευτεί στους συρμούς να κινηθούν. Ειδικότερα η «Ρυθμιστική Αρχή Ασφαλείας Σιδηροδρόμων» αν είχε το κείμενο του κ. Τερεζάκη που αναφέρει ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι συρμοί, τότε έπρεπε να σταματήσουν οι συρμοί. Είναι αυτονόητα τα πράγματα».

» Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχουν δολιοφθορές σε άλλες χώρες της Ευρώπης; Να βρεθεί ο τρόπος να μη γίνεται αυτά. Και αν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα ή αν υπάρχει δολιοφθορά από ρομά ή οτιδήποτε.. Αυτό είναι μία άλλη ιστορία», διευκρίνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ευθύνες των τριών κομμάτων

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα δήλωσε σε σχέση αφενός με τις εκλογές και αφετέρου με τα τρία μεγάλα κόμματα, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για την προοπτική της παραγραφής, των σχετικών με την τραγωδία στα Τέμπη, εγκλημάτων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε πως «Κανένας από τους συγγενείς των θυμάτων και γενικά από αυτούς που πονούν για αυτό το τραγικό συμβάν, δεν έχει καημό να γίνει πρωτοσέλιδο. Και επίσης, θα κοιτάξουμε, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τη νομοθεσία, δεδομένου ότι ο σύλλογος μας έχει πλαισιωθεί από ένα πολύ δυναμικό team νομικών και ποινικολόγων και προσπαθεί να προστατεύσει για να βγει το αποτέλεσμα που χρειάζεται. Θα δείτε πως σε λίγο καιρό, μετά ακριβώς τις εκλογές, πως τα τρία μεγάλα κόμματα, λόγω της μηνύσεως που έχει υποβληθεί, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν βουλή, ασχέτως αν η βουλή θα έχει προοπτική 4ετίας, ούτως ώστε στην επόμενη βουλή να παραγραφούν τα αδικήματα».

Σχετικές ειδήσεις