ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Μία ακόμη σορό εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού - Στους 81 οι νεκροί

Ναυάγιο στην Πύλο: Μία ακόμη σορό εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού - Στους 81 οι νεκροί

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ναυάγιο στην Πύλο - Τι είπαν οι φερόμενοι διακινητές στην απολογία τους

Μία ακόμη σορός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, περισυνέλεξε το απόγευμα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλα νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα, μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό μεταναστών. Η σορός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας. Χθες άλλοι τρεις σοροί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν.

Εως αυτή τη στιγμή έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 82 σοροί.

Στην περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται και επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία.

Τι είπαν στις απολογίες τους οι φερόμενοι ως δουλέμποροι

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από τις 09:00 το πρωί οδηγήθηκαν οι 9 διακινητές για να απολογηθούν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την στιγμή στο γραφείο της ανακρίτριας βρίσκεται ο 9ος κατηγορούμενος με τους υπόλοιπους 8 να έχουν ήδη απολογηθεί.

Στη συνέχεια, και αφού έχουν τελειώσει με τις απολογίες τους, αναμένεται να πάνε στον εισαγγελέα ώστε να υπάρξει κοινή απόφαση - ανακριτή και εισαγγελέως - για το αν θα αποφυλακιστούν ή όχι.

Όλοι μέχρι στιγμής δηλώνουν αθώοι και ότι δεν είχαν συμμετοχή στο κύκλωμα παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους διασωθέντες τους κατονομάζουν και αναφέρουν ακόμα και τους διακριτούς ρόλους που είχαν στο πλοιάριο, αλλά και τα βασανιστήρια που τους έκαναν.

Ακόμα, ένας εξ αυτών ισχυρίζεται ότι «δεν ανήκω σε κανένα κύκλωμα, ξεκίνησα και εγώ το ταξίδι μου από την Αίγυπτο όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Πλήρωσα κανονικά το εισιτήριό μου για να έρθω στην Ευρώπη, περίπου 7.000, Δεν ξέρω για ποιον λόγο με κατηγορούν»

Ένας άλλος αναφέρει ότι «προσπαθούσα να βάλω μία τάξη στο κατάστρωμα γιατί ήμασταν πολλά άτομα και συχνά γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου, προκειμένου να βοηθήσω να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι».

Διαβάστε επίσης:

Πύλος: Αρνούνται τα πάντα οι 9 κατηγορούμενοι ως διακινητές για το ναυάγιο

Ναυάγιο στην Πύλο: Επικοινωνία Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν οι εννέα συλληφθέντες για το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου