ΕΛΛΑΔΑ

Πώς δρούσε ο φοροφυγάς τηλεπαρουσιαστής – «Δεν είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις», λέει η ΑΑΔΕ

Πώς δρούσε ο φοροφυγάς τηλεπαρουσιαστής – «Δεν είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις», λέει η ΑΑΔΕ
Newsbomb archive.

Πρόκειται για παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος ταυτόχρονα διαθέτει εταιρεία τηλεπωλήσεων. Για τέσσερα χρόνια, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ.

H ειδική ομάδα παρακολούθησης ψηφιακών επιχειρηματικών συναλλαγών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «ξεσκέπασε» νέα υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής. Πρόκειται για παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος ταυτόχρονα διαθέτει εταιρεία τηλεπωλήσεων. Ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ άρχισαν να παρακολουθούν τη συναλλακτική συμπεριφορά της επιχείρησης.

Ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και βρήκαν ότι, για τέσσερις χρήσεις, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ. Ακόμη, βρήκαν ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας, αλλά είχε βάλει μπροστά τη μητέρα του.

Ήδη, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις, όσο και ο ίδιος και η μητέρα του, για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Οι παράνομες δράσεις του τηλεοπτικού παρουσιαστή – τηλεπωλητή

Οι παραβάσεις δεν αφορούν μονάχα τη μη έκδοση δεκάδων χιλιάδων παραστατικών, αλλά και ενδεχόμενη «παγίδα» με ψεύτικο λογισμικό, το οποίο εξυπηρετούσε στην έκδοση αποδείξεων – μαϊμού για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

Η ΑΑΔΕ ασχολείται με τέτοιες περιπτώσεις, εντοπίζοντας εταιρείες ταχυμεταφορών και ελέγχοντας αν ο αριθμός των δεμάτων που παραδίδονται, συμπίπτουν με εκείνον των «κομμένων» αποδείξεων.

Σχετικές ειδήσεις