ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Απαγορευτικό απόπλου σε αλιευτικό σκάφος

Κέρκυρα: Απαγορευτικό απόπλου σε αλιευτικό σκάφος
EUROKINISSI/Φωτογραφία Αρχείου

Το αλιευτικό βρισκόταν σε δυσχερή θέση και απαγορεύτηκε από το λιμενικό ο απόπλους, ενώ δεν αναφέρθηκε ρύπανση ή τραυματισμός 

Το Λιμενικό απαγόρευσε τον απόπλου σε αλιευτικό σκάφος στην Κέρκυρα μέχρι ο ιδιοκτήτης να προσκομίσει βεβαιωτικό αξιοπλοΐας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το Α΄Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ενημερώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ότι το αλιευτικό σκάφος “ΜΑΡΙΑ” Λ.Κ. 2501, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. δυτικά του λιμένα Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας ν. Κέρκυρας, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν το Ε/Π σκάφος “ΙΩΑΝΝΑ” Τ.Κ. 1561 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και το Α/Κ “ΖΟΡΜΠΑΣ” Ν.Κ. 981.

Το “ΜΑΡΙΑ” κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία των ανωτέρω σκαφών, στον λιμένα Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω αλιευτικού μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.