ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτική Προστασία: Άρχισαν οι καταγραφές των ζημιών από τις φωτιές στην Αττική

Πολιτική Προστασία: Άρχισαν οι καταγραφές των ζημιών από τις φωτιές στην Αττική
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

Το πρωί (18/07), άρχισαν αμέσως από την Πολιτική Προστασία, οι καταγραφές των ζημιών από τις φωτιές στη Νοτιοανατολική Αττική.

Από σήμερα το πρωί (18/07), σε συνέχεια άδειας από το Πυροσβεστικό Σώμα, εκκίνησαν οι αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών σε κτήρια και επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Σαρωνικού.

Συγκεκριμένα, έξι κλιμάκια βρίσκονται στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες σε όλο το εύρος της περιοχής που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια, προηγήθηκε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και συντονιστική σύσκεψη στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, και του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Στόχος είναι η διαδικασία αυτοψιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών να προχωρήσει με τους συνήθεις ταχείς ρυθμούς για να ακολουθήσει –με αντίστοιχη ταχύτητα– η υλοποίηση των μέτρων του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Σχετικές ειδήσεις