ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Μεγάλη αναζωπύρωση τώρα - Δύσκολες ώρες στο νησί

Φωτιά, Ρόδος
Eurokinissi

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Ρόδο 

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο, αφού λίγο μετά τις 20:00 σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση.

Η φωτιά, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, κινείται προς τον Απόλλωνα και λόγω της επικινδυνότητας που υπάρχει, ζητήθηκε από τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στα σημεία να απομακρυνθούν.

Λίγο μετά τις 20:30 δόθηκε εντολή απο την Πολιτική Προστασία για εκκένωση της κοινότητας Απόλλωνα.

Παράλληλα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου ζητούν με κατεπείγον αίτημά τους προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Υπενθυμίζεται πως στην κατάσβεσή της πυρκαγιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 28 οχήματα και ενα πεζοπόρο τμήμα απο την Σάμο, ενώ από αέρος 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντικών ομάδων.

Βίντεο του Newsbomb.gr από τις επιχειρήσεις στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου

Στο βίντεο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr φαίνονται τα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής να κάνουν ρίψεις νερού ανάμεσα στους καπνούς προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Κάμειρου και τρία χωριά

Νωρίτερα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, λόγω της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Ρόδο, προέβη σε προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών και εργαζομένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας του χώρου (20:00).

Φωτιά στη Ρόδο: Ενισχύσεις με πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, Πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα αποστέλλονται με το πλοίο της γραμμής με προορισμό τη Ρόδο προκειμένου να συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πιο αναλυτικά, τα πυροσβεστικά οχήματα είναι ήδη στο πλοίο της γραμμής που πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά προς Δωδεκάνησα με τελικό προορισμό της Ρόδο. Τα οχήματα αναμένεται να βρεθούν στο νησί στις 07:00 της Πέμπτης.