ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται – «Τι να κάνω;»

Φωτιές: Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται – «Τι να κάνω;»
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

Ανείπωτος πόνος για όλους όσοι είδαν τους κόπους μίας ζωής, να γίνονται στάχτη και αποκαΐδια.

Κάτοικοι της Μάνδρας και του Λουτρακίου αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, για να γλυτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Όμως, όταν επέστρεψαν, τα σπίτια τους είχαν γίνει στάχτη. Πρόσωπα εξαντλημένα και απογοητευμένα, άνθρωποι οι οποίοι αρνούνται να αφήσουν τα καμένα σπίτια τους και κοιμούνται σε ράντζα, έξω από τις αυλές τους.

Ο Αλέξης κοιμάται σε ράντζο με τη γυναίκα του, έξω από το σπίτι. Όταν το αντίκρισε για πρώτη φορά μετά το πέρασμα της πυρκαγιάς, η καρδιά του «ράγισε». «Τι να κάνω; Πού να κοιμάμαι; Μέσα, δεν μπορώ. Καπνός έρχεται, δεν μπορείς να πάρεις ανάσα», ανέφερε στον OPEN.

«Οι άνθρωποι φοβούνται να φύγουν»

«Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ πυκνή, πάρα πολύ αποπνικτική δεν μπορούσες να αναπνεύσεις. Ήταν σαν να είχε κάτσει όλος ο καπνός, πάνω από τα σπίτια μας. Πήρα τα παιδιά μου, μέσα στη μαύρη νύχτα, κοιμισμένα, τα πήρα αγκαλιά και τα κατέβασα στο αυτοκίνητο για να φύγουμε. Δεν έχω επιστρέψει και δεν θα επιστρέψω, εάν δεν σβήσουν όλα», τόνισε κάτοικος του οικισμού Αγία Σωτήρα στη Μάνδρα.

«Δεν αφήνω το σπίτι μου, φοβάμαι ότι θα μού πάρουν και αυτά που έχουν σωθεί», επεσήμανε κάτοικος στο OPEN. Αν δεν είχαμε γυρίσει, δεν θα είχαμε σώσει τίποτα» συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις