ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει στο Newsbomb.gr ο άνθρωπος που κοιμόταν στην ταράτσα στον οικισμό Τσακάλι Μάνδρας

Τι λέει στο Newsbomb.gr ο άνθρωπος που κοιμόταν στην ταράτσα στον οικισμό Τσακάλι Μάνδρας
Newsbomb.gr / Κατερίνα Ρίστα

Μάνδρα: Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και οι περιουσίες εκατοντάδων ανθρώπων - Συγκλονιστική είναι η εικόνα ενός άνδρα να κοιμάται πάνω στο καμένο σπίτι του

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως, μετά την επέλαση της φωτιάς που ξέσπασε στη Μάνδρα, δείχνοντας το μέγεθος της καταστροφής και την ανεπανόρθωτη ζημιά που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της περιοχής.

Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και οι περιουσίες εκατοντάδων ανθρώπων.

Συγκλονιστική είναι η εικόνα ενός άνδρα να κοιμάται πάνω στο καμένο σπίτι του. Ο άνδρας μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι: «Κοιμάμαι στη ταράτσα γιατί μέσα στο σπίτι δεν μπορώ να ανασάνω. Που να κοιμηθώ; Μέσα στη μαυρίλα και τον καπνό; Καλύτερα έξω. Όλοι έξω κοιμόμαστε σε καναπέδες και καρέκλες στην αυλή. Μας είπαν να μην πειράξουμε τίποτα μέχρι να έρθουν για καταγραφή των καταστροφών. Εγώ έχασα τα πάντα. Δεν έμεινε τίποτα.. Μόνο τα ντουβάρια, ένα τραπέζι κι ένα κρεβάτι. Δε θέλω να φύγω γιατί τα βράδια βλέπω αυτοκίνητα πάνε κι έρχονται και φοβάμαι μην μου πάρουν ότι έχει απομείνει», είπε.

«Την ώρα της φωτιάς ήμουν στο σπίτι, έβλεπα τις φλόγες στο απέναντι βουνό. Δεν πίστευα ότι θα έρθει εδώ. Ξαφνικά βλέπω τις φλόγες να μπαίνουν στον οικισμό. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε, πήγαμε στην πλατεία στη Μάγουλα και περιμέναμε. Έμεινε πάνω νεολαία και έσβηνε με λάστιχα και κουβάδες. Πετούσαν εναέρια αλλά δεν έκαναν ρίψεις. Καήκαμε μέσα σε 15 λεπτά», ανέφερε.

«Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη πολύ αλλά θα τα καταφέρουμε, θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε από την αρχή. 20 χρόνια το εχτιζα σιγά σιγά και μέσα σε λίγα λεπτά πάει... Το ίδιο θα κάνουμε πάλι», πρόσθεσε.

Κρανίου τόπος η Μάνδρα

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Ανατολική Αττική. Η φωτιά που ξέσπασε στη Μάνδρα άφησε πίσω της καμένα σπίτια και αυτοκίνητα ενώ αρκετές περιουσίες ανθρώπων υπέστησαν σημαντικές ζημιές και φθορές.

Οι πρώτες εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Newsbomb.gr και του φωτογράφου Χάρη Γκίκα, δείχνουν χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη και αποκαΐδια, ενώ οι κόποι μιας ζωής αρκετών ανθρώπων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Λουτράκι: «Ραγίζει» καρδιές γυναίκα που κάηκε το σπίτι - «Έκανα κόπο να τα φτιάξω»

Συγκλονίζουν επίσης και οι μαρτυρίες κατοίκων στον οικισμό Ειρήνη στο Λουτράκι, με μια γυναίκα να «λυγίζει» την ώρα που μιλάει για την ώρα που το σπίτι της τυλίχθηκε στις φλόγες.

«2:30 φύγαμε ενώ έρχονταν οι φλόγες. Όλος ο κόσμος έτρεχε. Εμείς φύγαμε κάτω από τα πεύκα. Πήραμε μόνο τα δύο μας σκυλάκια και τα παιδιά μου με τραβάγανε. Εγώ δεν ήθελα να φύγω, αλλά με τραβάγανε και με βάλανε με το ζόρι στο αυτοκίνητο», περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

«Είναι η ζωή μου. Έκανα κόπο να τα φτιάξω» είπε ακόμη για το σπίτι της που καταστράφηκε από τις φλόγες.

Στην περιοχή μένει από το 1980. «Ήταν παράγκες, το δηλώσαμε, έβγαλα άδεια το 1986 μισό που ήταν 35 τετραγωνικά, τα αποπεράτωσα και τώρα βλέπετε… και εφορία πληρώνω και ΕΝΦΙΑ, τα πάντα, δεν χρωστάω πουθενά.. Χήρα γυναίκα με 320 ευρώ σύνταξη. Πώς θα το φτιάξω; Φάρμακα θα παίρνω; Να φάω; Έχω και δυο παιδιά».

Σχετικές ειδήσεις