ΕΛΛΑΔΑ

Άννα Βίσση, Γιώργος Νταλάρας, Χαρούλα Αλεξίου και άλλοι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τη Λιζέτα Νικολάου

Άννα Βίσση, Γιώργος Νταλάρας, Χαρούλα Αλεξίου και άλλοι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τη Λιζέτα Νικολάου
Η Λιζέτα Νικολάου με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου, την Άννα Βίσση και τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη
Facebook/Γιώργος Νταλάρας

Λιζέτα Νικολάου: Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός χώρος, συνάδελφοι και φίλοι της τραγουδίστριας την αποχαιρετούν με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Θρηνεί το ελληνικό τραγούδι τον χαμό της σπουδαίας τραγουδίστριας Λιζέτα Νικολάου, η οποία έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκεύης 11 Αυγούστου, από αιμάτωμα στον εγκέφαλο, που προκλήθηκε μετά από πτώση από σκάλες.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός χώρος, συνάδελφοι και φίλοι της τραγουδιστές την αποχαιρετούν με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Χαρούλα Αλεξίου, ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε η τραγουδίστρια πριν χάσει τη ζωή της ανέβασε μία φωτογραφία της με την Λιζέτα Νικολάου στον λογαριασμό της στο Instagram, στη λεζάντα της οποίας έγραψε:

«Η Λιζέτα Νικολάου, το Λιζετάκι, το Λιζετόπον, αυτό το γελαστό πλάσμα με την υπέροχη φωνή, με τους αμέτρητους φίλους, που αγαπούσε και την υπεραγαπούσαν,μας αποχαιρέτησε ξαφνικά. Καλό σου ταξίδι στον Παράδεισο φιλαράκι και Γιαβρόπομ. Οι φίλοι σου θρηνούμε»

Η Άννα Βίσση, η οποία στα πρώτα της μουσικά βήματα είχε συνεργαστεί με την Λιζέτα Νικολάου δημοσίευσε φωτογραφίες από την περίοδο της συνεργασίας τους.

«Κι ενώ είμαστε σε διακοπές ακούς το αδιανόητο: «Η Λιζέτα έφυγε»…

Η ζωή παύει…

Η ζωή συνεχίζεται…

Η ζωή πονάει…

Κρίμα που έφυγες τόσο νωρίς …

Τόσο άδικα… Σ’αγαπώ και πάντα θα θυμάμαι το χαρακτηριστικό γέλιο σου και την λαχτάρα σου να τραγουδάς …
Ήσουν ένα υπέροχο πλάσμα, ένα Αιώνιο κορίτσι ! #Λιζέτα Νικολαου», έγραψε στο Instagram η Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Η Τάνια Τσανακλίδου, έγραψε στο Facebook «Μοιράστηκαμε το ίδιο καμαρίνι για 2 Χρονια. Καλόκαρδο και φωτεινό μου πλάσμα μας πλήγωσες μαυτό το ξαφνικό σου φευγιό. Μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε όλοι όσοι σε γνωρίσαμε. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένο μας Λιζετακι.Θα σε θυμάμαι με αγάπη».

Το δικό του μήνυμα για τον χαμό της σπουδαίας τραγουδίστριας έστειλε και ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, στην οποία έγραψε:

«Η Λιζέτα μας.

Καθαρός άνθρωπος, γενναίος, ακέραιος.

Ένα κορίτσι του Πόντου, όλο ζωή, χαρά κι αλήθεια.

Μπήκε μες τη μουσική με σεβασμό, αγάπη και πίστη.

Μόνο καλά έχουμε να θυμόμαστε από εκείνη.

Πόσο κρίμα, πόσο άδικο!

Αντίο, Λιζετάκι μου…»

«Λιζέτα μας, κούκλα μου. Εσυ σίγουρα θα πας στον παράδεισο-αν υπάρχει.Πάντα με το ίδιο αληθινό χαμόγελο, έστελνες ευχές όταν είχαμε καιρό να συναντηθούμε, μου έδινες κουράγιο όταν συναντούσα την αδικία «δύναμη! Τα ίδια πέρασα κι εγώ» μου έλεγες. Αξιοπρεπή, ακέραιη, όμορφη, αγέραστη, καλλικέλαδη. Έτσι θα σε θυμάμαι. Θα συναντήσεις και τη Γιώτα που έφυγε πριν λίγο καιρό… πικρή παρηγοριά η συνάντησή σας.ΥΓ: Καιρός ίσως να δούμε και τις συνθήκες που επικρατούν στα μαγαζιά και γίνονται ατυχήματα που στοιχίζουν ζωές…», έγραψε η Φωτεινή Δάρρα στο Facebook αποχαιρετώντας τη Λιζέτα Νικολάου.

Η Μελίνα Ασλανίδου δημοσίευσε την είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας γράφοντας: «Πόσο κρίμα και άδικο Λιζετα… έφυγες για το ταξίδι κάπως νωρίς και κάπως απότομα … καλό σου ταξίδι τεμετερ εκεί πάνω θα βρεις πολλούς φίλους… καλό σου ταξίδι».

Η μοιραία πτώση

Η σπουδαία τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, μετά από νοσηλεία με αιμάτωμα στο κεφάλι στην Εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου του Πειραία, μετά από πτώση από σκάλα.

Η Λιζέτα Νικολάου βρισκόταν σε καφετέρια και θέλησε να επισκεφτεί την τουαλέτα, ωστόσο γλίστρησε στις σκάλες και έπεσε χτυπώντας το κεφάλι της.

Τότε ένας υπάλληλος του καταστήματος πήρε το κινητό της και κάλεσε τον τελευταίο αριθμό που ήταν στις κλήσεις της, ο οποίος ανήκει στην Χαρούλα Αλεξίου, η οποία ήταν και η πρώτη που ενημερώθηκε για το δυσάρεστο συμβάν. Εκείνη ενημέρωσε στη συνέχεια τον γιο της τραγουδίστριας, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό της μητέρας του μέχρι το τέλος.

Η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτική κλινική, όπου νοσηλεύτηκε με αιμάτωμα στον εγκέφαλο, από το χτύπημα, ενώ η κατάστασή της από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίστηκε δύσκολη και κρίσιμη.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε η τραγουδίστρια και φίλη της Ελένη Δήμου με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.