ΕΛΛΑΔΑ

Με τη βοήθεια ρυμουλκού έδεσε στο λιμάνι της Ραφήνας το «Fast Ferries Andros»

fast ferry adros
irafina

Συνεργείο έκοψε την αλυσίδα της άγκυρας στην προπέλα του πλοίου και ρυμουλκά τo οδήγησαν  στο λιμάνι.

Μετά απο 18 ώρες εγκλωβισμού και απίστευτης ταλαιπωρίας οι 731 επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού Fast Ferries Andros υπό ανέμους με εντάσεις 7 μποφόρ αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με ασφάλεια και με τη χρήση ρυμουλκού κατέπλευσε μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ραφήνας το «Fast Ferries Andros» με 734 επιβάτες, που από το πρωί του Σαββάτου παρέμενε ακινητοποιημένο στο αγκυροβόλιο του λιμανιού λόγω εμπλοκής αλυσίδας άγκυρας άλλου πλοίου στην προπέλα.

Νωρίτερα, ειδικό συνεργείο ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιχείρηση αποκόλλησης της αλυσίδας της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου.

Το πλοίο παρέμενε στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας από το πρωί και ήταν δεμένο από ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας. Αργά το απόγευμα, στους επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα, ενώ τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry, αντί της Ραφήνας, είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Λαυρίου για λόγους ασφαλείας.

Ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου ΥΝΑΝΠ, ανέφερε:

«Η όλη επιχείρηση έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την αποφυγή οποιαδήποτε περίπτωσης κινδύνου. Τόσο για αυτούς όσο και για τους ανθρώπους που επιχείρησαν υπό δυσμενεστατες καιρικές συνθήκες...με επιτυχία.

Σίγουρα όταν φεύγεις για ταξίδι και δεν πας στο προορισμό σου υπάρχει εκνευρισμός... σίγουρα υπάρχει μια κούραση αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλοι είναι ασφαλείς και αποβιβαστηκαν με ασφάλεια κανονικά στη προβλήτα».


Από Λάυριο


Σημειώνεται ότι αύριο από το Λαύριο θα γίνουν οι αναχωρήσεις του «Superferry» και «Αικατερίνη Π.», ενώ από τη Ραφήνα θα φύγει μόνο το «Superexpress».