ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Νέα κακοκαιρία προ των πυλών - Πού θα χτυπήσει

Έκτακτο δελτίο καιρού: Νέα κακοκαιρία προ των πυλών - Πού θα χτυπήσει

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή (22/09), επικαιροποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24/09), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα (25/09) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και, τη Δευτέρα (25/09), θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Ακόμα, την Τρίτη (26/09) και την Τετάρτη (27/09) θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα (25/09), στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και πιθανόν στο Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων) καθώς και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Επίσης, την Τρίτη (26/09), στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, στις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας και προς τις βραδινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Όσον αφορά στην Τετάρτη (27/09), σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην ηπειρωτική χώρα (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), στις Σποράδες, στη βόρεια Εύβοια, στη δυτική Κρήτη και πιθανόν στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.