ΕΛΛΑΔΑ

Αρπαγή παιδιού στη Ζάκυνθο - Καταγγελίες για κενά ασφαλείας στα νοσοκομεία

Αρπαγή παιδιού στη Ζάκυνθο - Καταγγελίες για κενά ασφαλείας στα νοσοκομεία

Καταγγελία Γιαννάκου για την αρπαγή παιδιού στο νοσοκομείο της Ζακύνθου. Τα κενά ασφαλείας στα νοσοκομεία και οι ελλείψεις προσωπικού.

Θρίλερ στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου ένας 44χρονος Αφγανός απήγαγε την ανήλικη κόρη του, η οποία διέμενε εκεί μετά από εισαγγελική εντολή.

Στο τμήμα έχει προσαχθεί και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον της για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, η υπεύθυνη βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς δεν εμπόδισε ή δεν αντιλήφθηκε, τον 44χρονο πατέρα να προχωρήσει στην αρπαγή της κόρης του.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος έκανε την καταγγελία στο νοσοκομείο του νησιού τονίζοντας ότι πρόκειται για αδιανόητο περιστατικό, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τις ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια ιδρύματα και κάνοντας λόγο για «φυλακισμένα παιδιά» λόγω «αναλγησίας τους κράτους»

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναδεικνύει το κενό στην ασφάλεια ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ο ίδιος, στο νοσοκομείο Ζακύνθου, στην παιδιατρική κλινική του οποίου φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή δύο παιδιά από τις 24 Αυγούστου, σημειώθηκε χθες (09/10) το βράδυ αρπαγή ανηλίκου από τον πατέρα του. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι, ο άνδρας, πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα, άρπαξε το παιδί και εξαφανίστηκε.

«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Χθες βράδυ ο πατέρας άρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίσθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα. Έλεος. Προφανώς εξετάζεται εάν περάσει αυτόφωρο. Τι άλλο θα μας συμβεί. Υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού. Το χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Τα παιδιά αυτά βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο... το νέο υπουργείο, η νέα υπουργός που βρίσκεται;».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στα νοσοκομεία της χώρας, ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή ξεπερνά τα 70.